perjantai 8. maaliskuuta 2024

Tuju Ooppelsorsa

Tuju Ooppelsorsa

Tujun IPA-tölkin äärellä voitaneen todeta, että sorsanmetsästyksen idea näyttäytyy aivan uudessa valossa, kun see-kirjain muuntuu suussa ässäksi. Lappeenrantalaisten Cascadea kahdessa muodossa sisältävä Ooppelsorsa hymähdyttää nimi- ja kuvitusilmaisunsa voimin löytäjäänsä ja antaa myös visuaalisen vihjeen oluen lähestymiskulmasta: aivan trendikkäimmällä mehulinjalla ei tällä kertaa olla liikkeellä. Ei edes ironisesti.

Ei tässä minnekään vuosisatojen päähän tietenkään sukelleta, vaan pikku-Corsan perään on kytketty rehti peräkärry. No, se kyllä kuulostaa hieman ironiselta… Mutta 2010 jälkeisen IPA-tsunamin asetelma toimii. 

Ja kun siivekkäistä on puhe, lienee osuvaa että olutta on kehitelty yhdessä Pikkulintu-konsernin kanssa…

Ravintola Pikkulintujen kanssa ideoitu tyylipuhdas ja aerodynaaminen Ooppelsorsa on vähän vanhemman koulukunnan IPA, jossa öljynvaihdon yhteydessä mukaan on lirautettu kaikkien rakastamaa Cascade-humalaa, jota on mukana kahta eri tyyliä. Tämä tyylipuhdas länsipuolen IPA huokuu karvanoppia myöten tunnusomaista sitrushedelmäisyyttä ja korostaa kuivattavaa greippisyyttä.
Takapenkillä kikattaa virkistävä kukkaisuus ja tuoppi kiihtyy nollasta sataan 120 sekunnissa hyvää sivuluisua, moottorin ärjyessä katkeruutta.

Tuju Ooppelsorsa

Kirkas, vaaleankeltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on raikkaan sitruksinen, hieman kukkainen, runsaammin greippinen. Napakka.

Maku on hyvä ja runsaan sitrusvetoinen. Alla myös hieman pyöreämpää hedelmäisyyttä. Loppua kohden greippi nappaa roolia, jälkimaussa myös kukkeutta. Rapsakkaa menoa.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti