torstai 21. maaliskuuta 2024

Revolution Pragueress

Revolution Pragueress

Edellisestä Hesan matkasta on aikaa jo pari viikkoa. Tuolloin Pienen hanasta löytyi chicagolaisen Revolution Brewingin tummaa tsekkityylin lageria, Pragueressia. Vahvan inflaation craftbuumin myötä kokenut tyyli kiinnostaa ja uusi valmistajatuttavuus myös. Olut on myös eräässä mielessä varsin kovaa valuuttaa, sillä sen Untappd-keskiarvo lähentelee nelosta. Se on aika paljon enemmän, kuin perinteisillä tsekkinimikkeillä, mitä tarkistin.

Untappd ei kuitenkaan ole ainoa mittari. Omaan suuhun Pragueress on hyvin makea, etenkin alkuun häiritsevissä määrin jopa. Meno kyllä tasaantuu, mutta erityisen miellyttäväksi tunnelma ei missään vaiheessa tunnu palautuvan.

Revolution Pragueress

Tummanpuhuva olut valkealla ja kestävällä vaahdolla. Tuoksu on yllättävän makea. Kypsää hedelmää ja kevyen kaakaomaista tuntua...

Maku on ihan hyvä ja hyvin pehmeä. Tummaa maltaisuutta, jossa on myös limppuisia piirteitä. Aika makea, suklaavivahteinen.... Meno tasaantuu ja paahteutuu hiljalleen, mutta makeus jää suuhun melko vahvasti elämään.

Pisteet: 30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti