sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Train Station Dark Side Barley Wine

Train Station Dark Side Barley Wine
  • Tyyli: Barley Wine
  • Alk.%: 9,0
  • Panimot: Train Station Brewery, Knivsta, Ruotsi

Mökkipaikan lähin pitkäripainen löytyy Keuruulta. Sieltä löytyy aina aika-ajoin mielenkiintoisia hyllytteitä, kuten tämä loppukesällä mukaan noukittu ruotsalaispanimo Train Stationin ohraviini. Oluen korkkaaminen jäi hieman myöhemmälle, mikä harvemmin näin jyhkeitä oluita suuremmin pilaa, jollei jopa päinvastoin.

Panimon oluitahan on ollut Suomessa aiemminkin, mutta tuosta lienee aikaa jo vuositolkulla. Yhtään muistikirjausta en näistä onnistunut löytämään, mutta ainakaan sen suurempaa säväytystä ne eivät tyhjän muistin perusteella onnistuneet jättämään. Dark Side on kuitenkin ihan kelpo tuote, joskaan ei arvokkaan lajityypin kärkikastia hätyyttelekään.


Train Station Dark Side Barley Wine

Kastanjanruskea, hieman punakka olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on kypsän luumuinen, tumman kuivahedelmäinen ja tummansuklainen. Taustalla kahvisuutta ja aavistus nokea.

Maku on varsin hyvä. Ei aivan kärkiteos, mutta todetusti varsin hyvä ja lämmittävä yömyssy. Alkuun kypsää kuivaluumuisuutta ja rusinaa, jotka kulkevat mukana läpi maun. Hiljalleen esiin nousee myös kahvisuutta sekä runsaampaa tummasuklaisuutta. Jälkimaussa on limppuisia piirteitä, myös nokista karheutta ja alkoholin lämpöä.

Olut tahmaa huulet, muttei ole soljuvimmasta päästä lajityyppiä. Asiallinen kokonaisuus joka tapauksessa, vaikka syvin kärki jääkin saavuttamatta.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti