tiistai 12. maaliskuuta 2024

Olarin Olaron HBC 630 West Coast DIPA

Olarin Olaron HBC 630 West Coast DIPA

Tammikuisella Olarin tupla-pysähdyksellä maistettu Olaron DIPA pääsi tarkempaan testiin kotioloissa. Oluen parin vuoden takainen alkuperäispainos oli hakukoneilun perusteella sameansorttinen, mutta panimolla on ilmeisesti koettu jonkin asteinen kirkastuminen tässä kohtaa. NE-etuliite on vaihtunut napakampaan West Coast -viittaukseen.

Trooppissävytteiseen HBC630-lajikkeeseen nojaava olut on vahvuudeltaan 8,1% eli tuplalukemissa liikutaan. Tasapainoa löytyy, muttei makujen tai särmikkyyden kustannuksella. Hyvin itsevarman oloinen ja samaan aikaan miellyttävä kokonaisuus.

Hanamuistiinpanot paljastavat taproom-olosuhteen suosineen kokonaisuutta monipuolisemman tunnelman muodossa, siinä missä tölkkiversio vaikuttaa suoraviivaisemmalta ja toisaalta napakammalta. Piste-eroa en näiden kahden välille saanut kuitenkaan aikaiseksi.

 

Olarin Olaron HBC 630 West Coast DIPA

Suht kirkas, vaaleankeltainen olut. Tuoksu sitrusvetoinen, greippinen ja napakka. Aika kuiva, kevyen satsumainen ja kukkea.

Maku on tosi hyvä. Napakka, alta hieman pehmeämmän oranssisitruksinen eli satsumaa tai muuta vastaavaa. Alkumaun pääväri on kuitenkin sitruuna, jota loppua kohden rapeutuva greippisyys tukee, ennen kuin ottaa pitkän, katkeran jälkimaun kantaakseen. Takana ehkä kukkaisia nyansseja, yleisilme on mukavan kuiva, taustaltaan kuitenkin sopivan pyöreä. Asiallista on...

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti