perjantai 28. kesäkuuta 2024

Mallassepät Hopfenweisse

Mallassepät Hopfenweisse

  • Tyyli: Hopfenweisse
  • Alk.%: 8,0
  • Panimo: MallasSepät, Naantali, Suomi

Mallasseppien pieni Hopfenweisse-purkki osui silmään joku aika sitten ja tämä tyylihän kiinnostaa aina. Harmillisen harvinainen vastaantulija se tänäkin päivänä vain on...

Loralilla, Saphirilla ja Mandarina Bavarialla ryyditetty kokonaisuus jää toki lajin lippulaivasta, tapviitosesta, jälkeen aromaattisuuden puolella, mutta tämä on aika yleinen lopputulema. Eikä humalaweisse aina niin parfymaattista tulokulmaa oikeastaan edes kaipaakaan. 

Varsin solidia menoa naantalilaisten purnukka meille näet tarjoilee ja vaikka alkupuolelta makeutta vähän löytyykin, kääntyy yleistunnelma sopivasti kuivempaan suuntaan.

Mallassepät Hopfenweisse

Keltainen, samea olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa on mukavaa sitrusmaista aromaattisuutta, mausteisuutta mutta myös pientä makeutta. Myös hedelmää, pyöreää vehnää.

Maku on erinomainen. Se on runsas, hieman lämmittävä ja muhkea. Sitrus nousee esiin sekä aromaattisena että kypsempänä mehevyytenä. Lopussa mausteisuutta ja rapeaa katkeruutta. Taustalla kypsää hedelmää, kevyttä yrttiä. Alkumausta löytyy myös makeutta, mutta lopetus on kuiva.

Pisteet: 38/50

tiistai 25. kesäkuuta 2024

Trillium Congress Street IPA

Trillium Congress Street IPA

Massasukettilaisen Trilliumin Congress Street IPA lienee Suomessakin jo paremmissa olutpiireissä varsin tuttu tuote, mutta pitihän tämä lippulaiva IPA nyt itsekin vihdoin kokea. Humaloinnissaan olut nojaa aussilajike Galaxyyn, joka saa tukea myös Columbukselta. Tämän kohdalla pidemmät jaarittelut lienevät turhia. Antaa oluen puhua puolestaan.

Trillium Congress Street IPA

Hyvin sumeaa menoa valkean vaahdon alla. Tuoksu on erinomainen ja runsas. Kypsää aprikoosia, havuja, ananasta ja vesimelonia...

Maku osuu maistohermoon. Kypsää aprikoosia, ananasta, melonia, persikkaa, sitrusta ja mandariinia. Ei makeutta, varsin kuiva ja suht napakka. Moniulotteinen paketti. Varsin mainio.

Pisteet: 38/50

torstai 20. kesäkuuta 2024

Knotted Root One Million Dollars

Knotted Root One Million Dollars

Denverin länsipuolella, pienessä Nederlandin kaupungissa sijaitseva Knotted Root on taas yksi uusi Kihoskhin jenkkitarjonnan kautta vastaan tullut tuttavuus. Tämä Austin Powers -viitteinen miljoonan dollarin cryo-NEDIPA näkyy olevan coloradolaispanimon ensimmäinen cryo-humalakokeilu. Sabron, Cashmeren, Azaccan ja Lotuksen yhdistelmällä on haettu mm.  Piña Coladan makumaailmaa. Erittäin pätevää kamaa on tämäkin…

Knotted Root One Million Dollars

Kevyen oranssinen, samean keltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on runsas ja puhutteleva. Kookosta löytyy runsaasti, myös ananasta, vesimelonia, passionia ja aprikoosia. Myös sitrusta...

Maku on vallan mainio. Sabro pääsee hyvin oikeuksiinsa eli hentoa, mutta selkeää kookoksisuutta löytyy mukavasti. Sitrusta, tai liekö vähän enemmänkin limeä, kaverinaan myös appelsiinia. Näillä seurana on ananasta, aprikoosia ja passionia, yleistä trooppisuutta. Suht soljuva, hieman mehukas, mutta myös sitrusvetoisen katkerakin. Vallan mainio.

Pisteet: 40/50