perjantai 29. lokakuuta 2021

Rothaus Hefe Weizen

 

Rothaus Hefe Weizen

Rothausin hefeläinen on kiinnostanut jo pidempään, mutta vaikka sitä Suomenkin markkinoilta on jo jossain laajuudessa tovin saanutkin, ei pullo ole tullut kauppareissuilla kuitenkaan vastaan ennen kuin vasta nyt. Oluella on panimon muun tuotannon tapaan myös toinen myyntinimi, tuttua zäpflesarjaa täydentävä Weizenzäpfle. Hefe Weizenina (vai Hefeweizenina) se kuitenkin meillä myydään ja ero liittyy kai samaan tapaan pullokokoon, kuten panimon mainion Pilsinkin kohdalla: puolilitraisen lekan kyljessä lukee Pils, Hefeweizen ja niin edelleen, kun taas pienemmän 0,33-litraisen ja foliohatutetun pullon kyljessä komeilee Tannenzäpfle, Eiszäpfle, Weizenzäpfle… Samaa tavaraa kummassakin koossa, nimi vain vaihtelee.

Hefeä löytyi lopulta Alkon hyllystä ja sieltähän sitä olisi voinut omaankin lähiripaiseen tilata, mutta vähän laiskasti olen tuota palvelua hyödyntänyt. Mitään ylimaallistahan ei perussaksalaiselta vehnäoluelta ole syytä odottaa, vaan tässäkin kohtaa kiinnostuksen takana on panimon muun tekemisen vankka taso ja suunmukainen elämänmeno. Laadun tulisi perusmakujen äärellä olla siis kunnossa tämänkin juoman kohdalla ja kukapa hyvin tehdystä Hefeweizenistä haluaisi kieltäytyä, kerta tarjolla on?

Hyvää Rothausin tekemistä vehnäolutkin odotetusti ilmentää, eikä odotteluissa tarvinnut tälläkään kertaa pettyä. Saksalaistyyleihin keskittyvä panimo taitaa lajinsa ja Rothausin tuotteita kehtaa suositella varsin laajalla rintamalla, joskaan radlereita ei ole tullut testattua. Ja tuskin tuleekaan.

Rothaus Hefe Weizen

Samea, tummahkonkeltainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on pehmeä, banaaninen ja vehnäinen. Mausteisuutta, yrttisyyttä. Aika runsas ja kutsuva.

Maultaanhan tämä on mallikelpoinen vehnä. On pehmeää, vehnämäistä maltaisuutta, tunnusomaista banaanisuutta ja lopussa esiin nousevaa yrttistä purevuutta, kevyttä, mutta tunnistettavaa neilikkaisuutta sekä hiivan mausteisuutta. Suussa mukavan muheva, pehmeä ja mauiltaan runsas. Hyvin miellyttävä tapaus. 

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti