torstai 4. heinäkuuta 2024

Kanavan Panimon Sahti

Kanavan Panimon Sahti

Juhannus meni tänä vuonna sahditta, mutta Kanavan Panimon Riihisavu ajoi sen asiaa ansiokkaasti. Se oli kenties jonkinlainen enne, sillä ajelin heti juhannuksen jälkeen Vääksyn ohi bisnessasioissa ja tein nopean koukkauksen Päijännetalon kohdalla. Juhannuksena eri foorumeilla kehuttua sahtia löytyi vielä kylmäkaapista, joten pääsin senkin makuun vähän jälkijunassa.

Vääksyläisten sahti on melko imeltyttä ja pehmeää. Se osui varsin hyvin omaan makuhermoon, mutta keräisi kehuja myös maistamaan päässeiltä kavereiltakin. Sahti on valmistettu yhdessä hämeenkoskelaisen Ranch Breweryn Erno Ruususen kanssa Viking Maltin uuden mallastamon mallasosaamiseen nojaten.

Kanavan Panimon Sahti

Tummahko, ihan pätevän näköinen sahti. Tuoksu on imeltyneen leipäinen, taustalla kypsää hedelmäisyyttä ja vähän rusinaakin. Aika soljuvalta vaikuttaa. 

Maku on hieno, hyvin imeltynyt ja tahmea. Leipäisyyttä, suoranaista karamellisoitumista, kypsää hedelmäisyyttä, myös hieman lämpöä. Lopussa mausteisuutta, kevyemmin katajaa, jälkimaku jatkaa termin ”imeltynyt” hyödyntämistä ansiokkaasti. Tuhti ja runsas sahti. Tykkään kovasti.

Pisteet: 40/50

keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

Baladin Wayan Spiced Saison

 

Baladin Wayan Spiced Saison

Palataanpa hetkiksi ajassa taaksepäin ja OsloonBaltazar valikoitui iltapalapaikaksi puhtaasti sattuman kautta, mutta osui ainakin pizzapuolensa osalta aika mukavasti maaliin pitkän työ- ja matkapäivän päätteeksi. Vahvan italialaisteeman varaan nojaava konsepti painottunee juomapuolella viiniin, mutta löytyi listoilta ihan kohtalainen kattaus Baladinin oluitakin.

Montanara

Maustettujen saisoneiden lahkoa edustava Wayan onkin jäänyt vielä maistamatta, joten nappasin sen Montanarani kylkeen. Oluen rungosta löyty ohra- ja vehnämaltaan lisäksi myös spelttiä, ruista ja tattaria. Mausteaineista suoraan mainitaan vain sitruunankuori, joten kahdeksan muuta mauste- ja aromikasvia jää hieman hämärän peittoon. Viittä pippuria mukaan kuitenkin kerrotaan mahdutetun.

Baladin Wayan Spiced Saison

Olut on hieman utuinen ja vaaleasävyinen. Tuoksu on monipuolinen, paikoin myös raikkaan simamainen. Sitrusta, sitrusruohoa ja yrttisyyttä kuivemman mausteisuuden rinnalla ainakin löytyy.

Maku on hyvin yrttinen, sitrusruohomaisella, villiyrttisellä aromilla. Pirskahtelevaa sitruksen kuorta, heleää kukkaisuuttakin. Mausteinen, runsasmakuinen mutta silti erittäin raikas. Varsin hyvä.

Pisteet: 38/50

tiistai 2. heinäkuuta 2024

Maku Nektari NEIPA


Maku Nektari NEIPA
  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 6,2
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi

Amarillolla, El Doradolla ja Ekuanotilla humaloitu Nektari herätteli mielenkiintoani tuusulalaisten nykytarjontaan. Olen aika vakaasti luottanut panimo klassiseen Maku IPAan, se kun tuntuu edelleen johtava humaljuhta panimon tekemisissä olevan. Ja saa tätänykyä aika kattavasti pt-kaupoistakin.

Nektari kääntyy nykytrendin mukaisesti sameaan suuntaan ja tekee se ihan kohtalaisen hyvin. Runsautta lajin kansalliseen kärkeen nousuun tarvittaisiin enemmän, mutta makua ei mutkatonta nautiskelua silmällä pitäen kuitenkaan puutu.

Maku Nektari NEIPA

Keltainen, hedelmäisen samea, aika mehumaisen näköinen olut. Tuoksussa passionia, limeä, ananasta ja persikkaa.

Maku on aika hyvä, ehkä vähän runsaampaa kuitenkin odotin. Päävärinä passionia, aprikoosia ja persikkaa, myös pirteää sitrusta, limeä sekä pehmeää ananasta. Lopussa yrttiä ja napakkaa greippisyyttä. 

Pisteet: 36/50