tiistai 29. toukokuuta 2018

HIISI x Gofore Praise India Red Lager

  • Tyyli: In Real Life
  • Alk.% 5,2
  • Panimo: HIISI, Jyväskylä, Suomi
  • Muuta: Goforen 3. firmaolut
Digitalisaatio tuli taas pullollisen lähemmäksi olutblogistia. Praise India Red Lager on nimittäin kyseisen aiheen parissa vaikuttavan Gofore-firman oma olut, joka on valmistettu yhteistyössä paikallisen HIISIn kanssa. Kyseessä on jo kolmas Goforen teettämä maltainen käyntikortti, sillä aiemmin firman logoa on tuupattu Humaloven* kanssa valmistetun Arvojohtajan sekä Maistilassa syntyneen Kehtaajan kylkiin.

HIISI valikoitui kolmannen oluen valmistajaksi uuden aluevaltauksen myötä, kun jo 15 vuotta toimineen Goforen vaikutus laajeni reilu vuosi sitten Jyväskylään. Yrityksellä kuuluu olevan myös oma olutkerho, josta nämä oluelliset ideat arvatenkin ovat lähtöisin. Syksyllä tulta alleen saaneen idean toteutus venähti lopulta aina kevääseen saakka, kun ilmeni että  HIISIn keittoaikataulu oli buukattu jumiin useiksi kuukausiksi eteenpäin. Näinpä katseet suunnattiin kohti kevättä ja tänä vuonna hyvissä ajoin alkanutta kesäkautta.

HIISIlle annettiin muutamia peruslinjoja, joiden varaan olutta lähdettiin rakentamaan. Listalta löytyi väriä, vitamiinipitoisuutta, mallaskirjoa, humalakattausta ja tyylisuuntaa, mistä Tatu sitten visioi oman ehdotuksensa. Pian toimistopöydälle iskettiinkin Cascadella, Simcoealla sekä kokeellisella HBC 431:llä humaloitua Amber Lageria tai India Red Lageria, kummin asiaa nyt lähestyä haluaakaan. Tätä sitten päätettiin tehtävän.
*=pantu Pyynikillä

Goforella tehdään hommia porukalla, hyvässä hengessä.
Olutta valmistui parinkin erän verran, mistä valtaosa päätyi ilmeisesti Goforen huomaan työntekjiöiden ja yhteistyökumppaneiden voiteluun. Jonkin verran olutta päätyi myös ravintolamyyntiin eikä vahvuus tietty kauppalevikkiäkään pois laskuista sulje. Visuaalisella puolella hyödynnettiin odotetusti talon sisäistä osaamista ja esimerkiksi tuo HIISIn omaa tuotantoa hienosti mukaileva etikettikuvitus on Goforen paikallisen design-ammattilaisen, Esa Lahikaisen, käsialaa. Kuvituksen lähtökohtana oli perushiisiläisen jäljen kunnioittaminen Goforen omaa twistiä hyödyntäen. Tässä on minusta onnistuttu hienosti aina musasuositusta myöten… 
"I've seen worse". "A preschooler would do better than that". "Should you consider switching jobs" are all typical Finnish compliments. Finns don't brag, so they need to praised for a job well done. At Gofore, we praise our crew for exceeding expectations or for simply being an awesome colleague.
Best served chilled with good friends, sauna and Fatboy Slim.
Mutta kuinka jokeri päätyi etikettiin ja mitä symboliikkaa sen hyppysiin nivoutuu? Tarkempia taustoja prosessin kulusta löytyy Goforen oman blogin puolelta:

Goforen kolmas käsityöolut PraiseHIISI x Gofore Praise India Red Lager
Kuparinen, valkeavaahtoinen olut. Tuoksussa kevyen toffeista mallasta, tummahkoa, paahtunutta leipää ja edelleen tummaa hedelmää. Pähkinäinen vire on aika vahva, sitrus huomattavasti kevyemmin esillä.

Maku on yllättävän eeäsbeemäinen. Pähkinää on runsaasti, sitruksisen yrttinen purevuus on hyvin brittihenkistä, etenkin kun sen yhdistää toffeiseen, paahtuneen leipäiseen maltaaseen sekä pähkinän ja mausteen kuivattamaan jälkimakuun. Taustalla on marmeladimaista ja yleisen kypsää hedelmää. Jälkiliuku on mukavan pureva, olut itsessään hieman kärkevänä mukavaa vaihtelua viimeaikaisiin maisteluihin.

Hyvin ESB-vibainen, punertavan maltainen lager hyvällä humalanpuraisulla.  

Good job y'all!

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti