maanantai 14. toukokuuta 2018

Toccalmatto B Space Invader

Toccalmatto B Space Invader
Parman liepeillä vaikuttavan Toccalmatton oluet ovat toistaiseksi kiertäneet lasini, vaikka sen tuotoksia on jo hyvän aikaa tullut vastaan mm. verkkokaupoissa. Nyt sitä sitten etsiytyi Alkonkin puolella ja aika päheällä etiketillä varustettu Black Cascadian Incredible Pale Ale lähti sitten testiin.

B Space Invader on galaktisten Apollon ja Galaxyn lisäksi Simcoen, Amarillon ja Summitin voimin humaloitu Black IPA. Lajin ylimmäksi ystäväksi en voi tunnustautua, mutta kyllähän tämä jo etiketin vuoksi piti maistaa. Kokemus jäi kuitenkin hieman vaisuksi makujen ja tunnelman ohkaisuuden vuoksi. Ihan jees, mutten kyllä suosittelemaan lähtisi…
Beyond the boundaries of styles, this is an extreme black IPA: a complex dark malt base, with notes of dark caramel, toffee, licorice, nuts and coffee bond with an intense resinous hoppiness with red berries flavours.
Toccalmatto B Space Invader
Aika tummanruskea, suht vähävaahtoinen olut. Tuoksu on runsaan greippinen, kypsän hedelmäinen ja paahtomaltainen. Ruohoisuus tukee greipin raikkautta, reunoilla on vähän leipäisiäkin sävyjä.

Maku on hyvä, mutta ehkä vähän ujo. Pieni lisäpotku olisi kiva juttu. Greippiä on toki riittoisasti ja etenkin loppukurvi vedetään aika mallikkaan rapealla liu’ulla. Paahdettu maltaisuus on makuna hyvin läsnä ja sen ruislimppuinen vivahde sopii kuvaan hyvin. 

Pontta ei järin paljon suutuntuman puolelle riitä ja vaikka tyylissä tausta melko kepoinen saa ollakin, soisi huulille nousevan edes hitusen pyöreämpää tavaraa. Makujen taustakin jää ontoksi, eikä sinällään voimakkaita sävyjä tehostava kypsä hedelmäisyys saa melko ohueksi kerrokseksi ladottua makukirjoa juurikaan syvemmäksi.

Ihan kiva greipin rutistus suuhun kyllä jää, mutta valjuhko kuva on jo piirtynyt muistiin.

Pisteet: 30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti