perjantai 4. toukokuuta 2018

Tucher Sebaldus Helles Hefe Weizen

Tucher Sebaldus Helles Hefe Weizen
Sebaldus auki kohti kesää… Siinäpä hyvä ohjenuora aurinkoisten päivien ratoksi. Ja oluestahan tässä taas puhutaan, että olkaapas. Alkosta tosiaan löytyy kelpo vehnää vaikkapa Dr. Oetkerin Ristorante Salame Mozzarella Pesto –pakastepizzan kumppaniksi. Ja vieläpä muuten saman ”talon” tuote!

Nürbergin suojeluspyhimyksen, Pyhän Sebalduksen, nimeä kantava Tucher Sebaldus Helles Hefe Weizen on kuulunut Alkon valikoimiin jo hyvän aikaa ja noussut samalla omaksi suosikkivehnäksi sen tarjonnassa. Kuusiprosenttinen rungon vuoksi se on myös melkeinpä ainoa vehnänen, jota lakimuutoksen jälkeen viitsii enää Alkosta edes hakea. Perusvarmat Weihenstephanerit ja Franziskanerit kun saa nykyisin noukittua mukaan ihan lähikaupan hyllystäkin.

Tucher itsessään on kohtalaisen kokoinen panimo, joka on osa mm. pakastepizzoista tunnettua Oetker Groupia. Elintarvikejätin suojistahan löytyy useapikin panimoalan yritys, joista osa toimii perusmakuja trendikkäämpienkin tyylien ympärillä – kuten esimerkiksi aiemmin blogissa käsitelty BraufactuM. Omistussuhteista huolimatta ja riippumatta pitkän linjan Tucher hoitaa homman tyylikkäästi ja on vakuuttanut ainakin meikäläisen tällä upealla vehnällään.

Sebaldus on vaalea, pehmeä ja muheva hefe, joka osuu aika syvälle sydämeen. Miellyttävä kumppani moneen tilanteeseen ja toimi kauniisti myös talven keskellä. Tuleva kesä on tietysti sitä osuvampaa käyttöaikaa ja uskon yhteisen taipaleemme jatkuvan iloisena, ehkä aiempaa tiiviimpänäkin.

Tucher Sebaldus Helles Hefe Weizen
Kauniin keltainen, muhkean vaahdon muodostava, tasaisen samea ja ylväänä kaatuva olut. Tuoksu miellyttävä, runsas ja kesäinen. Vaalea, vehnäisen maltainen, hedelmäinen, banaanisen leivonnainen, sitruksisen raikas ja keskirunsaan mausteinen.

Maku toimii hyvin. Se on kokonaisvaltainen, syvä ja runsas, mutta myös vaaleudessaan raikas, pirteä ja virkistävä.

Banaania löytyy hieman, sellaisessa kuivakakkuisessa ja yleisen hedemäisessä muodossa. Syvää vehnäisyyttä, kohtalaista sitruksisuutta sekä mukava lataus hefemäistä mausteisuutta. Hienoisen odottelun jälkeen muhkein tunnelma tasaantuu ja sitruksinen, mausteinen loppupuolisko saa suurempaa roolia tuoden lisää raikkautta peliin. Heinosti pelaava hedeweizen kaikenkaikkiaan.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti