perjantai 15. heinäkuuta 2022

Beer Hunter’s Mufloni CCC IPA

Beer Hunter’s Mufloni CCC IPA

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Beer Hunter's, Pori, Suomi

Long time no CCC... Eli olihan se jo aika arvioida tämäkin helmi.

Kesäloman kärkeen tuli vietettyä muutama päivä Porin merellisemmällä puolella Reposaaren rantoja hyväilevän murtovesialtaan aaltoja ihastellen. Moinen maisema käy keskisuomalaiselle hyvinkin etelänmatkasta… Oluelliset nautinnot eivät olleet retkemme pääjuonena, mutta tokihan kyläkauppareissulla piti paikallistuotteisiin nojata, vaikka vaihtoehdot mallastuotteissa melko kapeat olivatkin. Ymmärrettävää toki kaupan koon sekä palvelualueen kapeus huomioiden ja onhan karhukaupungissa myös käynyt suuri pienpanimokatokin menneen vuoden aikana.

Se vanhin ja perinteikkäin pienpanimo kuitenkin porskuttaa edelleen ja kun CCC IPA on vielä blogissa käsittelemättäkin, pääsi se ostoskorin kautta matka-asumuksen terassille tarkasteltavaksi. CCC on kotimaisten klassikkojen joukkoon kuuluvan CCCCC IPAn ”kauppavahvuinen pikkuveli”, joka saa nimikirjaimessa valmistuksessa käytettyjen humallajikkeiden (Citra, Chinook ja Cascade) mukaan.

Oluen tyyli nojaa esikuvansa esimerkkiä seuraten ”perinteisempiin” west coast -tunnelmiin, eli meripihkaisen värin alta paljastuu mukavaa pihkaisuutta, havua ja karamellimaltaisuutta sitrusvärityksen viimeistellessä tuotoksen kauniin annin. West coast -hommia länsirannikon illassa siis. Pikku-C toimittaa osansa erittäin hienosti ja tarjoilee sopivan annoksen kunnon IPA-meininkiä kauppavahvuuksiin sovitettuna.

Sivuhuomiona todettakoon, että Porin hanavesi on aivan hirvittävän makuista, mikä selittänee kaupungin pitkää, vahvaa oluthistoriaa: mallasjuomaksi jalostettu hanavesi menee helpommin alas. Kivennäisvettä ja Mufloneita meni omallakin reissulla vesilasillisia runsaammin… Toisena sivuhuomiona kehuttakoon, että majapaikkamme oli samainen syrjäisä huvilalautta, josta Panimo Himon ensilöylyihin liittyneet yölliset, eräiden piirien jopa paheksumat, salaviestit aikanaan lähtivät blogosfääriin levitettäväksi...

Beer Hunter’s Mufloni CCC IPA

Meripihkainen, utuava olut kepeällä vaahdolla. Tuoksussa kevyen karamellista maltaisuutta, pihkaisuutta, greippistä humalaa ja hedelmäistä otetta.

Maku on hyvä. Karamellinen mallasrunko osuu mainiosti yksiin pihkaisemman, greippisen napakan humaloinnin kanssa, josta löytyy myös tuoreen trooppista hedelmäisyyttä. Runsasmakuinen, joskaan ei raskas. Toimii hienosti.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti