sunnuntai 30. heinäkuuta 2023

Saimaan Marsalkka Lager 4,6%

Saimaan Marsalkka Lager 4,6%

Saimaa Brewing Co.:n jo jokseenkin perinteikäs Marsalkka Lager osui vuosien tauon jälkeen silmäparini ulottuville. Tuoteperhe taisi käydä tauollakin panimon brändiuudistuksen yhteydessä. Tuostakin tapahtumasta on toki jo useampi vuosi aikaa. Marsalkkaa on joka tapauksessa nyt saatu lasiin, eikä hintakaan tainnut kahta euroa kaupassa ylittää.

Kovasti ikääntymisen myötä kulutustottumuksissaan lageroitunut oluenmaistaja ei tilanteesta ilman ostopäätöstä ulos päässyt. Harmillisesti takavuosien vehnäsuosikkia, Marsalkka Luomuvehnää ei nähtävästi ole tuotu valikoimiin vielä takaisin… Vaalea, suodattamaton täysmallaslager on kuitenkin perin hyvä ja tasapainoinen tuotos, joka haukkuu kyllä hintansa. Suosimieni germaaniklassikoiden rinnalle se ei silti yllä.

Saimaan Marsalkka Lager 4,6%

Vaaleankeltainen olut runsaalla vaahdolla. Tuoksu on vaalean maltainen, kevyen ruohoyrttinen.

Maku on tasapainoinen ja varsin miellyttävän oloinen. Perusvarma lagerkokemus, josta löytyy niin vaaleaa maltaisuutta kuin yrttistä, hieman ruohoista humalointia kevyellä, mutta jälkimaussa selkeästi tuntuvalla katkerolla.  Ei tämä kestosuosikki Paulanerin Münchner Helliä haasta, mutta pätevää tekemistä siitä huolimatta.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti