keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

St. Austell Proper Job

St. Austell Proper Job

Toisinaan tulee salaa kirottua nykyistä etikettitrendiä, jossa kuluttaja joutuu arvailemaan värikkäiden tölkkien kirjosta sekä oluttyyliä että usein valmistajaakin. No ei se ole näemmä aina helppoa perinteisempienkään valmistajien kohdalla ja vaikka saamattomuuden syy löytyy tällä(kin) kertaa ostopäätöstä ohjaavan käden päästä, voi St. Austellin väen mielikuvituksessa sanoa olevan edes jonkinlaista kehittämisen varaa. Kovin helposti näyttää näet Proper Job ja Big Job menevän kohtalaisen lukutaitoisellakin sekaisin.

Olin siis pitkäripaisessa ostamassa lisävarantoa mainiosta Big Job -erästä, mutta kannoinkin kotiini pari pottua kepeämpää Proper Jobia. Erheen seuraamukset olivat toki vähäisiä, sillä mainio oluthan tämä monien ansaittu kestosuosikkikin on.

Proper Jobia ei olekaan tullut blogiin vielä arvioitua, joten erheellä oli myös kirjanpidollinen vaikutus. Maris Otteriin rungossaan luottava olut on humaloitu mukavan nasevasti Willametten, Cascaden sekä Chinookin voimin. Big Jobin tapaa mukavan sitruksinen, brittitapaan keksimäinen kokonaisuus on sitä taattua laatua, jota nauttii mielellään.


St. Austell Proper Job

Kullankeltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa greippisyyttä, aprikoosia ja kevyttä keksisyyttä.

Maku on hyvä. Napakanlainen, alkuun sitruksinen, lopussa greippisempi. Mukana pehmeämpää aprikoosia, runko keksimäinen, hieman karamellinen ja vaalea. Jälkimaussa myös havuisuutta, ehkä yrttisyyttäkin. On hyvä.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti