maanantai 10. heinäkuuta 2023

Barrier Brewing King

Barrier Brewing King

Nappasin Ant Brewn ulosmyyntikaapista panimon omien tuotteiden oheen tiskiltä suosituksen saaneen jenkkipilsin. Barrierin tekosia on tullut maistettua parin kokemuksen verran ja niistä on jäänyt mieleen varsin kehuttavia mielikuvia. Kingiin tartuin kuitenkin ihan puhtaasta mielenkiinnosta, sen enempiä tuotteesta tietämättä.

Oluthan osoittautui varsin kovan linjan lajiedustajaksi, jossa böömilaismaltaiden päälle ladotut germaanihumalat (Hallertau Mittelfruh ja Tettnang) tekevät juuri sen, mitä niiltä odotetaankin. Mitään käänteentekeväähän ei jenkitkään tähän ole keksineet ja vanhan mantereen tuoreemmista tekijöistä vaikkapa Vinohradský takaa vähintäänkin yhtä loisteliaan lopputuleman. Se ei kuitenkaan ota mitään pois tosiasialta, että tämä solahtaa makuhermoon todella hienosti.

Barrier Brewing King

Oljenkeltainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on raikas, hyvin vaaleapiirteinen, kevyen maltainen ja ruohoyrttinen. Hieman sitrustakin.

Mausta löytyy kevyttä vaaleaa maltaisuutta, joka tukee tuoreen ruohoisan, yrttisen humalan kulkua. Sitrus kohottaa päätään aromipuolella, jossa on hieman kukkaisaakin tuntia. Katkerotaso on maltillinen, aromipuolikaan ei selkeästä läsnäolostaan lyö yli, vaan kunnioittaa tyylin ominaisuuksia. Kaikessa kauneudessaan myös hyvin vedettävää tavaraa eli juotavuus on tapissaan. Mainio Pils.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti