maanantai 3. heinäkuuta 2023

Ant Brew x Green Lahti Find the Fish

Ant Brew Find the Fish

Ant Brewn Wasted Potential -sarjan Find the Fish on panimon ja Green Lahti -hankkeen yhteistyön hedelmäinen aikaansaannos. Lahti on kunnostautunut vihreiden valintojen ja panostusten rintamalla varsin laaja-alaisesti, mikä näkyy myös nyt esittelyssä olevan oluen kohdalla. Oluen kirkastamisessa käytetty isinglass on näet valmistettu osana Vesijärven puhdistustoimia saaliiksi saatujen särkikalojen uimarakoista.

Kalojen uimarakko ei ole olutmaailmassa mikään kummajainen, mutta harvemmin, liekö koskaan, kirkastusvalmisteen tekemiseen on käytetty kotomaisten kalojen uimarakkoja. Taitavat olla jotain eksoottisempaa alkuperää yleensä.

Särki ei suinkaan siis ole mukana makua antamassa, vaan sen panos liittyy enemmänkin prosessin toimivuuteen. Muilta osin kalansaalis päätyy mm. lahtelaisten lautasille eli puhdistustoimien ”saalis” hyödynnetään hyvinkin asianmukaisella tavalla. Aiemminhan Wasted Potentialia on löydetty mm. villi- ja kaupunkiyrteistä, hävikkihedelmistä sekä hanhenkakasta.

Ant Brew Find the Fish

Makumaailmaa tässä Blonde Aleksi tyylitetyssä oluessa hallinnoi Loralin ja Hull Melon kuivahumalallinen liitto. Itse olut on ehkä hieman vaatimaton, mutta keveydessään toimiva.

Melko samea, saippuaisen vaahdon nostava olut. Tuoksu on hieman kärkäs, aromaattinen myös. Kukkaisuutta, ahomansikkaa, kevyttä mangoa...

Maku on hyvä, hieman kärkäs, yllättävän voimakasluonteinen. Vaaleaa trooppisuutta, sitrusta, hauskaa ahomansikkaisuutta ja kukkaisuutta. Alla vehreämpää yrttisyyttä. Runko on kevyt ja vaalea. Ei pöllömpi, hieman tosiaan kärkäs mutta hyvin uppoava kokonaisuus.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti