keskiviikko 6. syyskuuta 2023

Weiherer Kräusen Hell

Weiherer Kräusen Hell

Kesällä tuli pariinkin otteeseen vastaan tätä baijerilaisen Brauerei-Gasthof Kundmüllerin Kräusen Helliä. Bambergin lähellä, pienessä Weiherin kylässä toimiva panimo täyttää tulevana vuonna 150 vuotta ja on tunnettu muun muassa nyt lasiin kaatuneesta kräusen-menetelmällä valmistetusta kellerbieristään, Kräusen Hellistä.

Kräusenin ideana on jo valmiiksi lageroituneen oluen ”terästäminen” nuorella, vielä käymistilassa olevalla oluterällä. Valmistustavan mauillisesta vaikuttimesta en  sen enempää osaa sanoa, kun näitä on tullut vastaan vasta muutaman kappaleen verran, mutta sen tiedän, että perhanan hyvää tämä weiheriläinen ainakin on.


Weiherer Kräusen Hell

Olkisenkeltainen, utuinen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on paahtamattoman paahtoleipäinen ja yrttinen.

Maku on hieno. Siinä on runsautta juotavuutta unohtamatta. Vaalean leipäinen maltaisuus on kepeää, mutta antaa suodattamattomuuden myötä pehmeän pohjan yrttiselle, hieman jopa jalohumalaisen aromikkaalle humaloinnille. Oikeinkin hyvä.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti