sunnuntai 3. syyskuuta 2023

Suomenlinnan Höpken Pils

Suomenlinnan Höpken Pils

Suokin vihreään Höpken-tölkkiin on tullut tartuttua suhteellisen tottuneesti aina hieman laajemman valikoiman K-kaupoissa vieraillessani. Eräänlainen vakio-ostos siis tämäkin, eikä suinkaan syyttä. Magnumilla, Spalter Selectillä ja Saazilla hienosti humaloitu olut edustaa Pils-tyylin saksalaisempaa lajikuntaa. Mukavan rapsakka (40 IBU), vaalean maltainen ja yrttinen olut on mukavan monikäyttöinen ja ennenkaikkea mitä mainioimman makuinen tuttavuus.

Nimensä olut on saanut kreivi Anders Johan von Höpkenin mukaan. Ruotsalainen kirjailija-politiikko oli yksi Ruotsin kuninkaallisen tiedeakatemian perustajajäsenistä. Miehen mukaan on nimetty myös Suomenlinnaan vuonna 1750 rakennutta bastioni, joka kuuluu saaren vanhimpaan linnoitusosaan. Eli ei nimi olutta pahenna tässäkään tapauksessa. Vahva suositus.

Suomenlinnan Höpken Pils

Kevyen utuava olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa vaaleaa, viljavaa ja kepeää maltaisuutta sekä ruohoisuutta ja vehreää yrttisyyttä.

Maku on oivallinen. Napakka ja raikas. Vaalea mallasrunko kannattelee ruohoyrttistä, lopussa mukavasti kärjistyvää humalan tanhua. Taustalla hienoista mausteisuutta. Voimakasmakuinen, virkistävä ja sopivasti pureva Pils. On hyvä.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti