torstai 14. syyskuuta 2023

RPS Tiger King Micro NEIPA

RPS Tiger King Micro NEIPA

  • Tyyli: Micro NEIPA
  • Alk.%: 3,5
  • Panimo: RPS Brewing, Kuopio, Suomi

Kepoisempaa NEIPAa Savonmailta. Mosaicilla ja NZ-humala Riwakalla humaloitu tiikerikuningas on vahvuudeltaan 3,5%, eli ei aivan laskeudu elintarvikekategoriaan saakka. Micro-mittaisista sumukaljoistahan löytyy useita varsin puhuttelevia esityksiä uuden aallon kulttiolut Northern Lights tai Stigbergetsin edesottamukset ensin mainitakseni.

Tiger King on kuitenkin hyvin kärkäs tapaus lähinnä hulppeiden hiilihappojensa vuoksi. Makumaailma itsessään vaikuttaa hyvältä ja osuu hyvin mieltymysteni kanssa yhteen. Juotavuus vain kärsii pehmeyden puutteesta…

RPS Tiger King Micro NEIPA

Valtoimenaan vaahtoava olut asettuu hitaasti, mutta varmasti jättäen saippuakuplaisen vaahdon. Tuoksu on ihan hyvä, mutta kevyt. Aprikoosia, sitrusta ja raikasta trooppisuutta.

Maku on hyvänlainen, mutta ohut ja hieman kärkäs. Hiilihappoja on turhankin reilulla kädellä matkassa, mutta sinällään raikasta ainakin on. Passionia, sitrusta ja greipinkuorta. Myös muuta, kevyempää tropiikin kaikua löytyy. Tausta tosiaan jää aika ontoksi ja greippisyys on suht kärkevää. Ei kevyt-NEIPOjen kärkeä. Arvosana: ihan jees, matalammilla hiilihapoilla varmasti mainiompi.

Pisteet: 29/30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti