sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Klosterbräu Bamberger Kellerbier

Klosterbräu Bamberger Kellerbier

Bambergin vanhimman (edelleen toimivan), jo vuodesta 1533 lähtien toimineen Klosterbräun oluita ei olekaan vielä tullut maisteltua, vaikka yritys etähankintaan on ollut aika kova. Tuotteet ovat aina olleet loppu, mikäli niitä ylipäänsä on nettikaupoista onnistunut löytämään. Nyt kävi kuitenkin niin onnellisesti, että sain kuin sainkin pari kellerbier-pulloa germaanisatsinini joukkoon Bierothekin sivuilta.

Pilsner-, Münchner- ja karamellimaltaiden varaan rakennettu suloisen samea lagerolut on humaloitu Hallertauer Perlen ja Traditionin voimin. Hyvin miellyttävä, runsasmakuinen ja pehmeä kellerbier, kuten toivoa sopikin.

Klosterbräu Bamberger Kellerbier

Rusehtavasta, syvän keltaisesta ja sameasta väristä sahti mieleen. Valkea vaahtokruunu tekee toki selvän eron. Tuoksu on hieno. Se on hieman pähkinäinen, karamellisoituneen maltainen, kevyen mausteinen ja hienoisesti kypsän hedelmäinen.

Runsaan maltainen makumaailma tarjoilee imeltynyttä, sopivasti karamellisoitunutta maltaisuutta, jota taustoittaa pähkinäinen ja hieman mausteinen, kuivempi tunnelma. Mukana on myös pehmeää, hillittyä ja kypsää hedelmäisyyttä. Tasapainoinen ja miellyttävä. Laatukamaa.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti