tiistai 12. syyskuuta 2023

RPS Not Your Average NEIPA

RPS Not Your Average NEIPA

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,3
  • Panimo: RPS Brewing, Kuopio, Suomi

Savon suunnalta saapui paketillinen maisteltavaa RPS Brewingin lipun alla. Ensimmäisenä lasiin kaatui luonnollisesti sumukalja, joka tyylillisesti puhuttelee allekirjoittanutta kovastikin. Not Your Average NEIPA vihjailee jo nimellään poikkeavansa joskus ehkä vähän geneerisestäkin trendijuomien massasta.

Jotain omintakeista panimon uusenglantilaisessa tulkinnassa kieltämättä onkin, sillä Sabrolla ja Taluksella paketoitu näkemys ei aivan sitä yleisintä humalyhdistelmää edusta. Mukaan nostettu Simcoe tuo makumaailmaan tutumpaa sitrustunnelmointia, johon edellämainitun kaksikon pehmeä kookosvire ja toisaalta ruusun terälehtisyys tuovat peruslinjasta poikkeavaa näkökulmaa. Sabro jakaa yleisesti mielipiteitä, mutta minulle se toimii todella hyvin. Niin tälläkin kertaa. Kaupparaja toki pidättelee tätäkin komeutta hieman asioissaan, mutta eittämättä kehuttava kokonaisuus lasista löytyy. Rohkeasti savolain... eh, siis erilainen NEIPA.

Oluen tekniset tiedot vielä kerrattuna:

IBU: 22 | EBC: 6,5 | Plato: 14

Raaka-aineet: Vesi, Ohramallas, Vehnämallas, Kaura, Humala, Hiiva

Humalat: Simcoe, Sabro, Talus Cryo

 

RPS Not Your Average NEIPA

Sumuisen samea olut nätillä vaahdolla. Tuoksun ensisiemaus tuo mieleen ruusun terälehden. Alta nousee raikasta sitrusta ja limeä. Aika korostaa myös aprikoosista ja kevyen kookoksista aromia.

Maku on raikas ja hedelmäinen. Kookos puskee aika yllättäenkin heti alusta esiin. Sitrus nousee myös, limen kuortakin löytyy. Hauska ruusunterälehtinen aromi leijailee taustalla, aprikoosi tuo mukaan hedelmäisempää otetta, kookos taas pehmeyttää tunnelmaa. Jälkimaku on hieman karhea, mutta kokonaisuus on hyvin paketissa. Toimii.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti