perjantai 22. syyskuuta 2023

Laitilan Tuomas Strong Bitter

Laitilan Tuomas Strong Bitter

Tällä hetkellä kunniavirkaatekevä Hyvä Tuomas, Heinon Tukun tj. Petri Heino, on saanut jättää oman jälkensä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan vuosittain vaihtuvaan Tuomas-olueen. Petrin ja Laitilan panimomestarin Ville Vilenin yhteistyössä juonima Tuomas Strong Bitter tarjoilee hyvin miellyttävää brittitunnelmointia.

Bittereitä tulee vastaan kotimaan tekijöiltä hyvin harvakseltaan, mutta laitilalaisiltahan löytyy tämän lisäksi myös mainio Kukko Challenger Ale sekä hyvin toiminut, aiemmin tarjolla ollut Kukko Bitter.

Tuomas Strong Bitter sukeltaa kuitenkin hieman syvemmällä pubitunnelmiin ja on mukavan ryhdikäs, runsasmakuinen tunnelmantekijä hiljalleen viileneviin syksyn ja alkutalven rientoihin.

Humalparina oluessa toimii Targer ja Goldings, mallasrungossa omaa osuuttaan esiin tuovat Pilsner-maltaan kaveriksi valitut karamellimaltaat ja syvyyttä myös väriin tuova Red Active-mallas viimeistelevät miellyttävän runsasmaltaisen makumaailman.

Laitilan Tuomas Strong Bitter

Kuparinen, valkeavaahtoinen olut. Tuoksussa keksimäistä maltaisuutta, hedelmäisyyttä ja hienoisen yrttistä mausteisuutta.

Maku on hyvä, katkeruudeltaan napakka. Keksimäinen, hieman karamellinen runko kannattelee mannerhedelmäistä, hieman yrttistä ja lopussa mausteistakin tunnelmaa. Hyvää brittimenoa juotavuutta unohtamatta. Oikein hyvä.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti