keskiviikko 27. joulukuuta 2023

Mönchsambacher Export

Mönchsambacher Export

Bambergin eteläpuolella sijaitsevaan Burgebrachiin kuuluvassa pienessä Mönchsambacherin kylässä toimiva Brauerei Zehendner on jäänyt omakohtaisesti vielä kokematta. Tuo puute oli hyvä poistaa vuoden viimeisellä Pikkulintu-visiitillä ennen joulua.

Mönchsambacher-oluitahan on ollut tarjolla viime aikoina kohtalaisen hyvin ja senpä vuoksi olen aina valinnut jotain muuta lasiini, kun ”näitähän saa tarvittaessa jostain joka tapauksessa”. Ja sitten kun rupesin panimon tuotteita ihan tositarkoituksella etsimään, ei niitä yht’äkkiä löytynytkään enää mistään. Onneksi ehtymä oli vain väliaikainen. Vika saattoi myös olla etsijässä, mene ja tiedä.

Kyläpanimon oluet myydään voittopuolisesti lähiseudun markkinoilla, joten mikään itsestäänselvyys näiden Suomeen saaminen ei ole. Sama pätee seutukunnan lukemattomiin muihin paikallispanimoihin.

Mönchsambacher Export

Vaaleankeltainen ja hitusen utuinen olut kevyellä vaahdolla. Tuoksussa on vaalean maltaan pehmeyttä, vienoa hedelmää ja yrttisyyttä. Varsin miellyttävä.

Maku on mitä oivallisin. Vaaleaa, hieman pehmeää maltaisuutta vienolla paahtoleipäisyydellä, mutta myös viljavammalla tunnulla. Yrttisyys on hienoisen katkeraa, mutta omaa myös aromaattisempaa luonnetta. Jälkimaussa myös ruohoisuutta. Laatulager.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti