torstai 7. joulukuuta 2023

Nilkko Korra Black IPA

Nilkko Korra Black IPA

Nilkon oluita ei ole muistini mukaan tullut maisteltua sitten aikapäivien, joten nappasin pullollisen Korraa matkaan Heilan olutkornerista. Kaupparajan ylärajalle mestaroitua Black IPAhan on maisteltu Olutkellarissa jo kertaalleen läpi, mutta kertaus on opintojen äiti, kuten sanonta kuuluu. Kokemuksia on mukava päivittää välillä ihan kirjallisestikin.

Ajanhammas näkyy kuluttaneen humalkattauksesta ylimääräiset rönsyt pois ja nykyisellään panimo ilmoittaa Korran kukkuvan puhtaasti Simcoen voimin. Mallaspuolellakin saattaa olla jotain viilausta tapahtunut. Oli miten oli, Korra osoittautuu hyvinkin päteväksi lajiedustajaksi ja tarjoilee varsin runsaspiirteistä makumaailmaa alkutalvisen illan hämäriin.

Nilkko Korra Black IPA

Tummanpuhuva olut ohuella vaahdolla. Tuoksu on kypsän hedelmäinen ja hieman paahteinen. Tässä nimenomaisessa järjestyksessä.

Makumaailma on kiehtova. Kypsä, tumma hedelmäisyys on moniulotteista, lopulta greippiseksi taittuvaa, hieman havuilla voimistettua. Paahtunut maltaisuus on kevyen nokimaista, alla ehkä viitteitä lakritsistakin, myös ripauksen verran tummaa suklaisuutta. Hyvin miellyttävä ja runsasmakuinen Black IPA.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti