tiistai 12. joulukuuta 2023

RPS Ectoplasma Sourapple Sour

RPS Ectoplasma Sourapple Sour

  • Tyyli: Sour Ale
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: RPS Brewing, Kuopio, Suomi

Värikkäitä oluita näkyy markkinoilla aika-ajoin, etenkin marjamaustettujen sourien maailmassa. Punakkaa sävykirjoa ei ehkä tule enää niin erikoisena pidettyä, mutta vihreä sen sijaan nostattaa jo vähän kulmakarvoja. Mikäs juttu se tämä tämmöinen on, voisi joku mielessään kysyä. No savolaisethan ne vain ovat panneet Ectoplasmaa purkkiin.

Ekuanotilla humaloitu Ectoplasma Sourapple Sour paljastaa jännältä kuulostavan juonensa suoraan oluen nimessä, eli ei jätä mitään niin sanotusti arvailujen varaan, vaikka päätä saattaakin silti raavituttaa.

Humallajike lienee tässä kättelyssä toissijainen asia, sillä oluen juoni löytyy omenan, sitruunamehun ja -kuoren makumaailmaa tehostavan luontaisen aromilisän sekä visuaalisuudesta vastaavan E141-väriaineen puolelta. E141:n riittävällä annostuksella voisi kai saada aikaan sinistäkin olutta, jollei keiton muut ainekset kääntäisi sävyä suoraan jo synkempään suuntaan. Tämä on toki vain amatöörin pohdiskelua. Sinistä IPAahan oli muuten tarjolla jo vuoden 2014 SOPPissa Stadin Panimon tekemänä.

Vähän olin skeptinen tämän suhteen, mutta tämähän on varsin pätevää tekemistä alusta loppuun.

”Ectoplasmatic and Anameizing."

Tiesitkö että ektoplasma on hapanta? Ja että siinä on käytetty omenaa ja sitruunaa? No nyt tiedät. Tämän ektoplasman nauttiminen ei ole tabu eikä vaadi hengellisiä rituaaleja. Sopivan happama ja vihreä herkku!

RPS Ectoplasma Sourapple Sour

Noniin, vihreä olut. Tai haaleanvihreä ainakin. Tuoksu tuo mieleen omenaremmit ja -siiderin. Ihan hauska.

Maussa kirpeähköä omenaremmiä ja rapeaa omenasiideriä. Pirskahtelevaa sitrusta, jälkimaussa hyvinkin omenainen sävy. Pätevää tekemistä sourtyylissä.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti