sunnuntai 10. joulukuuta 2023

Himo Meripihkassa

Himo Meripihkassa

  • Tyyli: American Amber Ale
  • Alk.%: 5,0
  • Panimot: Panimo Himo, Bierkkala, Suomi

Himolta löytyy myös ämpärikaljaa amerikkalaisittain. Meripihkassa American Amber Ale on Chinookilla ja Cascadella humaloitu, punakkaa koulukuntaa edustava jenkkiale, josta löytyy humaltanssin ohella myös maltaan sävyjä ja muuta särmää. Kaikkea tuota on tarjolla toki melko hillitysti ja kauppavahvuuskin tasapäistää tunnelmaa jonkin verran. Vetokaljaksi esitelty olut lunastaa kuitenkin sen, mitä se lupaa ja tekee sen lopulta varsin ryhdikkäästi. Ei suurempia krumeluureja tai hekuman hakua, vaan perusvarmaa ja hyvänmakuista tekemistä.

Rakas meri, tässä sinulle ”voima-identiteetti”, joka maksaa huomattavasti vähemmän kuin 888 euroa. 

Ei myrkyllistä tarinankerrontaa, ei patsulin käryisiä manifesteja, vaan suoraviivainen ”ämberi”, joka ei yritä kaikessa pähkinäisyydessään sekä kevyessä (kypsä)hedelmäisyydessään olla mitään muuta kuin vetokalja. Helposti ja hauskasti kurkusta alas, eikä muuta kuin uutta putkeen.

”Kuka pelastaa meidät?”

Himo Meripihkassa

Punertavan ruskea ja runsasvaahtoinen olut. Tuoksussa runsasta pähkinäisyyttä, keskitummaa maltaisuutta sekä hedelmäisyyttä.

Maku on varsin hyvä, perusvarmaa menoa. Pähkinää on paljon, kevyttä paahdetta ehkä kaverina. On myös sitrusta, kohtalaista hedelmäisyyttä ja lopussa pientä mausteisuutta. Pehmeähkö ja suht runsas, mutta helposti juotava kuitenkin.  Ei sinällään mikään spektaakkelimainen kokonaisuus, mikä ei tyylin idea olekaan. Täyttää hyvin lupauksensa ja on itseasiassa ryhdikkäämpi kuin odotin.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti