tiistai 27. elokuuta 2024

Fiskars Sepän Shavu

Fiskars Sepän Shavu

Fiskarsin Sepän Shavu on tullut maisteltua ”salaa” jo pariin otteeseen, mutta blogimerkintä siltä vielä uupui. Kanavan Panimon mainion Riihi Savulagerin tapaan myös saksikylän savuinen näkymys on saanut innoituksensa Bambergin matkalta. Tässäkään tapauksessa ei sukelleta Schlenkerlan syvimpiin tuprutuksiin, vaan myötäillään lempeämpiä savutunnelmia Brauerei Spezialin tapaan.

Maltillisesta, silti selkeän savuisesta tunnelmastaan huolimatta savumallasta ei ole säästelty, sillä baijerilaisten savumaltaiden osuus oluen rungosta on peräti 95%. Humaliksi on valikoitu Mittelfüh- ja Tettnanger -lajikkeet. Oikein hyvää on.

Fiskars Sepän Shavu

Punertava, nätti olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on miellyttävän savuinen, leipäisen maltainen. Savuisuus on runsasta, mutta pehmeää...

Maku on hieno. Sopii hyvin Suomen kesään ja mökkipuuhiin. Punertava maltaisuus on hieman leipäisää, ehkä kevyen imeltynyttä, mutta pääväri tulee luonnollisesti savun henkäyksestä. Savuisuus on runsasta, mutta pehmeää. Se ei dominoi, vaikka selkeässä pääroolissa onkin. Mukavan tasapainoinen ja miellyttävä savuolut.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti