keskiviikko 21. elokuuta 2024

Himo Hengaillaan

Himo Hengaillaan

  • Tyyli: Helles
  • Alk.%: 5,0
  • Panimot: Panimo Himo, Bierkkala, Suomi

Himon Helles hengaili Keljon Cittarissa, joten otin kuoman matkaan Olutkellarin kesäterassille. Kepoisen lageroluen voimanpesänä toimii maltillisesti annosteltu Perle, joka tuo olueen tarvittavan, silti hillityn ruohoisuuden tuulahduksen. Yrttiäkin hieman. Perusvarmaa ja hyvää menoa, kuten tässä lajissa kuuluukin olla.

Mikä on kirkasta ja haisee hyvältä? Tietysti helles, rakkauden lagerkesän 2023 epävirallinen juhlajuoma. Jopa KAHDEKSAN viikkoa tankissa lageroitunut, eli hengaillut, helles on juuri sitä mitä pitää: vaaleaa lagerolutta. Ei enempää, eikä missään nimessä vähempää.
Perlellä humaloitu helles kirkuu mennessään kuin heviaikakauden Kirill – kovaa ja korkealta. Nyt ei todellakaan olla menossa nukkumaan.

Himo Hengaillaan

Kaunis, oljenkeltainen olut valkealla vaahdolla. Kevyttä utua matkassa myös. Tuoksu on miellyttävä. Vaalea maltaisuus on kevyttä, mutta myös pyöreää. Yrttinen ruohoisuus leikkaa tunnelmaa mukavasti.

Maku on varsin hyvä. Vaaleaa, kepeää mutta samalla hieman pyöreän tuntuista maltaisuutta. Päällä yrttisyyttä hienoisella ruohon tuoreudella. Helposti vedettävä, hyvänmakuinen, kuten pitääkin.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti