tiistai 7. toukokuuta 2024

Kanavan Panimon Riihi Savulager

Kanavan Panimon Riihi Savulager

Sattuipa vappuna kerrankin aikataulut  sillä tapaa kohdilleen, että ennätin aukioloaikojen puitteissa Vääksyn Päijännetalon palveluiden äärelle. Talohan majoittaa Kanavan Panimoa, jonka panimopuotikin on muuttanut jossain välissä saman katon alle. Aiemmin naapurirakennuksessa toimineessa myymälässä olen joskus käynytkin, mutta siitäkin lienee jo muutama vuosi aikaa.

Päijännetalossa toimii myös museo

Puodin olutnurkkaus 
 

Tapahtuma- ja anniskelutilassa on Päijänne-tunnelista kertova näyttely.

Päijännetalossa toimii panimon ja puodin lisäksi myös museo, johon en vappukiireissäni ehtinyt tällä kertaa tarkemmin tutustumaan. Tapahtumatilan sivustalta löytyvää Päijänne-tunnelin näyttelyä kävin kuitenkin ihmettelemässä samalla, kun vilkaisin taproomin puolelle. Ulosmyyntikaappien äärellä havaitsin useammankin tuotteen, joita en ole omasta virrastani bongannut jostain syystä lainkaan. Sokerina ostosten päällä toimi growler-myynnissä ollut savuolut, tämän jutun tähdeksi nostettu Riihi Savulager.

Olutta voi nauttia myös paikan päällä.

Savulageria on kuulemma tulossa pulloonkin ja voipi olla, että se on sen tempun jo tätä tarinaa julkaistessa tehnytkin. Oman annokseni sain valutettuna lasiseen maitopulloon. Tällä tapaa astioidun tuoreoluen elinkaari on parisen päivää. Kanavan väki on käynyt tutustumassa savuisuuden saloihin Bambergissa ja hyvin tuntuu tunnelma välittyneen lopputuotteeseenkin. Kannattaa siis napata testiin, jos vastaan jossain astelee. 

Myös Vääksyn kevät näytti oikein kutsuvalta, joten jos niillä suunnilla tulee liikuttua, suosittelen jalkautumaan Vääksyn vanhemmalle laidalle tunnelmia ihmettelemään. Päijännetalolta löytyy aiempien kesien tapaan Kanavan Panimon terassi, mutta kanavan varresta löytyy paljon muutakin ihmeteltävää. Kylän toisella laidalla palvelee omaksi vakiorastiksi vakioitunut Viipurilainen Kotileipomo, josta nappasin tälläkin reissulla vappumunkit ja aamupalabagelit matkaan.

Kanavan Panimon Riihi Savulager

Punertavaa, pihkaisen tummaa olutta valkoisella vaahdolla. Tuoksu savuisen maltainen. Ei ylitselyövän savuinen, mutta hyvin selväpiirteinen silti. Pehmeää, runsasta, hieman nahkaisaa ja yrttistä.

Maku on mainio. Pehmeän savuinen tunnelma kattaa suun koko maistelon ajaksi. Maltaisuus on punertavaa, ehkä keskitummaa ja kevyesti imeltynyttä. Lopussa yrttisyyttä, jälkimaussa korostuu pehmyt savuisuus. Todella tyylikäs ja tasapainoinen esitys.

Pisteet: 37/50

---

Neljän liitto.

Kyltin alta voi valita kotiinviemisiä.

Omat eväät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti