keskiviikko 28. elokuuta 2024

Mallassepät Sahti

Mallassepät Sahti

Mallasseppien jossain määrin kohuttu tölkkisahti tuli vastaan pitkäripaisessa, joten pitihän siihen tarttua. Sahti on päässyt kuplassani otsikoihin eritoten säilyvyytensä ansiosta, sillä harvinaisen tölkkipakkauksen lisäksi muinaisolut näkyy kestävän ajanhammasta muita tuoreolutkavereitaan selvästi paremmin. Säilyvyyttä näkyi olevan useampia kuukausia. Kaiken lisäksi sahti majaili huoneenlämmössä, mikä on  myöskin hyvin harvinainen näky.

Tölkin kylkitekstin mukaan sahdista löytyy myös rukiista latausta, mikä toimii allekirjoittaneen makuhermojen kanssa hyvin yhteen. Sahti on varsin makeapiirteinen ja kypsän oloinen. Ei siinä mielessä siis lainkaan joukosta edukseen tai pahukseen erottuva. Jotain Naantalissa kuitenkin tehdään toisin, kun kuukausien mittainen lämpösäilytys on saatu onnistumaan. Vähentää varmaan hävikkiäkin.

Mallassepät Sahti

Tummanruskea, punertava sahti soljuu lasissa hitaasti laidalta toiselle. Tuoksussa tummahkoa, imeltynyttä maltaisuutta, rukiin rouheutta, kypsää banaania ja katajaa.

Maku on oivallinen. Syvä, painokas, rukiinen... Runsas mallaskattaus tuo makuun imeltynyttä tunnelmaa, johon rukiisuus ja mausteisuus hyvin sointuvat. Tummaa, kypsää hedelmää, pehmeää banaanisuuttakin. Lopussa katajaisuus pääsee hyvin esiin. Oikein miellyttävä sahti.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti