maanantai 12. elokuuta 2024

Suomenlinnan Kealakekua Hazy IPA

Suomenlinnan Kealakekua Hazy IPA

Suomenlinnan samea keilakujan keikkuja teki kesän myötä paluun ja teki sen erittäin maistuvassa muodossa. Vuoden 2018 alkuperäispainokseen näkyy tehdyn jotain muutoksia, sillä Galaxyn johdattama humalräiskyntä on vaihtunut Citran, Columbuksen, Hallertau Blancin, Mosaicin ja Motuekan temmellykseksi. Myös tekopaikka on siirtynyt väliaikana PK-seudulta Fiskarsiin. Pätevää menoa ja oivallinen lisä Suokin takuuvarmaan tölkkiarsenaaliin.

Suomenlinnan Kealakekua Hazy IPA

Vaalea ja sumuinen olut nätillä vaahdolla. Tuoksussa tuttua trooppisuutta varsin vaaleassa, mutta myös kypsässä, hieman mehukkaassakin muodossa. Aprikoosia, paraguayoa ja sitrussävyjä. Taustalla valkoviinin pirteyttä, ehkä limeäkin.

Maku on hieno ja hyvin suuhun sopiva. Sitrusta, limeä ja mandariinin kuorta. Matkassa myös kypsää aprikoosia, mangoa ja paraguayoa. Taustalla kevyempää persikkaa. Mukavaa mehukkuutta, mutta myös kevyempää valkoviinimäisyyttä kuivuuden ajurina. Lopetus on hieman kärkevä, muttei isommin häiritsevästi. Onhan tämä edelleen hyvää kampetta.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti