sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

CRAK White RabbitCR/AKia Alkossa...
  • Tyyli: Witbier
  • Alk.%: 6,0
  • Panimo: CRAK Brewery, Campodarsego, Italia

Kohta koittavan pääsiäisen kunniaksi pöytään kannettiin valkoista jänistä saapasmaasta. Tyylikkään puhdaslinjainen pullo pitää sisällään korianterilla ja Balin pippurilla maustettua witbieriä. Venetolainen, varsin nuori panimo on ehtinyt jo keräämään mainetta Italian ulkopuolellakin. Laatupanimo, ainakin huhupuheiden perusteella siis kyseessä. Sinällään onkin aika erikoista, että suht tuoreet eurooppalaispanimot ovat kotimaisia verrokkeja paremmin esillä kansainvälisillä olutmarkkinoilla. Onko kyse suomalaisesta, käsittämättömän kädettömästä lainsäädännöstä vaiko mistä? Vähän nihkeästihän uudet pienpanimot Alkoonkaan lähtevät, joten tietty tällainen uusi italialaistulokas herättää kummastusta.

Noh, vastuullinen alkoholimonopolimme otti joka tapauksessa CR/AKia hyllyyn ja kyllähän tuota piti testiin käydä hakemassa. Mainitun maustekirjon lisäksi oluesta löytyy mm. spelttivehnää ja kauraa ja se on humaloitu Saazilla. Moderni panimo modernilla brändäyksellä, mutta kyllähän tuo CR/AK-kirjoitusasu vähän rekkamiehen hymyä muistuttaa… Just saying…

CR/AK White Rabbit
Tasaisen samea, haaleankeltainen olut henkii keväistä valoisuutta. Tuoksultaan se on suhteellisen mieto, vaalean vehnäinen, kevyesti mausteista hiivaisuutta esittelevä ja kevyen hedelmäinen. Pippuria, ohuen hunajaista makeutta ja kukkaismaista mesisyyttä. Hento, vaalea, virkeä.

Maultaan jo huomattavasti luonteikkaampi. Vaalean vehnäinen runko saa seurakseen hyvää pippurista rutistusta sekä sitrusmaisen pirteästi potkivaa tuntua. Jälkimausta löytyy vähän polttelevampaakin pippurin terävyyttä, mutta myös mausteinen hiivaisuus saa mukavasti jalansijaa. Vaaleanpuhuva hedelmälihaisuus on jatkuvasti läsnä, mutta vähän hailakkana, kevyen hunajaisena kaikuna se tuntuu mukana kulkevan. Ehkä vähän selkeyttä soisi tuohon puoleen. Matkassa on myös korianterista yrttisyyttä sekä hienoista kukkaisuutta. Kyllähän tämä keväthangille huutelee…

Tuomio: Pirteän terävä, pippurisen napakka witbier Italiasta. Vähän modernia otetta tuntuu matkassa olevan, muttei liiaksi. Hyvä viba, maistuva lopputulos, muttei ihan täysosuma.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti