tiistai 27. kesäkuuta 2023

St. Austell Big Job

St. Austell Big Job

Vuonna 1851 perustettu St. Austell Brewery toimii pienehkössä St. Austellin kyläsessä melko pitkälle Englannin lounaiskärkeä, häntämäistä Cornwallia edettäessä. Nopean googlemappailun perusteella ihan sympaattisen näköinen asutuskeskittymä tämäkin.

Panimohan on tuttu näky Suomessakin ravintolapuolella sekä uuden vahvuusrajan myötä pt-kaupittelustakin tutun Proper Jobin muodossa, mutta nyt kesää vasten Alkoista löytyy myös napakampi Big Job -versio. 7,2-prosenttinen ”tupla-IPA” on humaloitu Nuggetin, Centennialin, Citran sekä Cascade voimin. Rungon Maris Otter-, Pale- ja Wheat-maltaiden yhdistelmä takaa mukavan, hieman karamellisen ja keksimäisen pohjarakenteen sitrusvetoiselle ja napsakalle humalannille.


St. Austell Big Job

Kullertavankeltainen, kirkas ja kaunisvaahtoinen olut. Hienossa tuoksussa sitrusta, keksiä, kukkaisuutta ja vähän hunajaistakin tuntua.

Maku on mitä mainioin. Humalan sitrus ja keksimäinen mallasrunko pelaavat hienosto yhteen. Taustalla hieman riisuttua kukkaisuutta, lopussa napakkaa katkeroa ja hieman valkkarimaistakin hedelmäisyyttä, jossa sitrus pirskahtelee päällimmäisenä. Ei turhaa rönsyilyä tai muhevuutta. Tietyllä tapaa korutonta ja sen myötä kaunista puristusta. Minulle toimii kyllä.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti