sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

Olarin China White

Olarin China White

Olarin China White on ollut tarjolla jo jonkin aikaa ja osunut käteeni pari kertaa saunasessioiden jälkihöyryissä. Hyvin kepoinen ja hyvin kuivapiirteinen riisilager on kuriositeettina vähän mitäänsanomaton idea, joka kuitenkin onnistuessaan katoaa ikeniin ns. hyvässä kulmassa. Ja juuri näin esimerkillisesti toimii ainakin Olarin tekele. Kepeys ja vähäeleisyys kääntyy eduksi, mikä yllättää vähän maistelijansakin.

Olarin China White

Hyvin haalean vaalea olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on mieto ja raikas. Hieman hedelmää, mutta todella hienoisesti. Samaa voisi sanoa olkisen maltaan ääriviivoista. Raikasta silti, ei ohutta tai muutenkaan laimeaa. Aika jännä.

Makumaailma on hyvin kepeälinjainen, kuiva ja raikas. Ei mitään ylimääräistä, muttei mitään aukkojakaan. Viljavaa, olkista mallasta hyvin vaaleassa ja hyvin kevyessä muodossa. Päällä ilmavasti jotain hedelmää, ehkä vähän yrttiäkin. Hyvin kevyesti joka tapauksessa. Ääriviivoja, mutta kummasti tämä kantaa ja luottaa vedettävyyteen. Sitä tämä on. Nyt on taitavaa tekemistä.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti