maanantai 22. huhtikuuta 2024

Bock's Juniper Eisweizenbock

Bock's Juniper Eisweizenbock

Vaikka Bock’sin oluita tulee aika harvakseltaan vastaan, miellyttää vaasalaisten tyyli latoa tiskiin voittopuolisesti trendivirrasta poikkeavaa tavaraa. Rehtejä germaanityylejä sameuden ja soureilun sijaan. Olin tosiaan panimon kulmilla joulun alla, jolloin nappasin matkaan panimokaupan kuriositeettipään tuotteita eli rivillisen tiivistyneen runsaita eisbockeja.

Trion kepein Eisweisse korvasi onnistuneesti joulusahdin puutetta, mutta ehkä ne kaikkein suurimmat odotukset olivat nyt esittelyssä olevan Juniper Eisweizenbockin harteilla.

Katajalla ryyditetty Katajavehnäpukkihan on tuttu jo vuosien takaa. Nyt joulun alla maistettu painos oli erittäin suunmukainen ja näinpä oluesta jäädyttämällä tiivistetty 12,0-prosenttinen eisversio kutkutteli oikeinkin kovasti. Erittäin osuvaa on.

Bock's Juniper Eisweizenbock

Punakanruskea olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on aika tutun weizenbockmainen, mutta runsaammin mitoitettuna vain. Katajaisuus pääsee esiin lämmön myötä ja se onkin lopulta aika suuressa roolissa.  

Maku on erinomainen. Paljon sahtimaisia piirteitä, kuten weizenbockeissa muutoinkin. Katajaisuus vie tunnelma kuitenkin napsun ellei parikin pidemmälle. Tarjolla on kevyen karamellisoitunutta mallasta, jopa kevyttä toffeeta, hedelmäisiä estereitä ja runsasta mausteisuutta. Ei juurikaan banaania, hieman ehkä neilikkaa. Katajaisuus on hyvin runsasta ja tuo rehtiä tunnelmaa makumaailmaan. Tämä puhuttelee niin monella tapaa.

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti