torstai 2. toukokuuta 2024

Fässla Lagerbier

Fässla Lagerbier

Bambergin tonttupanimo Fässla on jäänyt tähän saakka kokonaan kokematta. Mahdutin Bierothekin germaanipakettiin muutamia panimon lagereita, joista ensimmäisenä maistoon pääsi hieman punertava Lagerbier.

Perinteikäs, aina vuodesta 1649 saakka toiminut panimo ei pitkäikäisyydestään huolimatta ole saanut samanlaista kulttiasemaa täällä pohjolassa, kuin vaikkapa Schlenkerlan savuiset synnit. Toisaalta tämä taisi olla ensimmäinen kerta, kun ylipäätään havaitsin Fässlan tuotteita olevan edes saatavilla tänne pohjolan suuntaan…

Lagerbier on sen suuremmin millään retosteleva, perusvarma saksalaisolut, joka on suhteellisen helppo unhoittaa. Makua piisaa ja tasapaino on hallussa, mutta maan laajasta laatuoluiden massasta ei ole helppo erottua edukseen.

Fässla Lagerbier

Hitusen punertava, kevyen utuinen lager valkealla vaahdolla. Tuoksu on vaaleahkon maltainen, kevyen leipäinen ja kukkean yrttinen.

Maku on hyvä, varmaotteista lageria. Mallasvetoinen maku antaa itsestään paahtoleipäistä, lopussa kevyen hunajaista, mutta enemmänkin pyöristyvää tuntua. Taustalta nousee hieman kukkeaa humalaa, jonka päävärinä on kuitenkin kepeän yrttinen katkero. Varsin hyvää ja horjumatonta tekemistä, joskaan ei laajasta germaanimassasta edukseen erityisemmin erotukaan.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti