torstai 18. huhtikuuta 2024

Stigbergets Trouble Sleep Imperial Stout

Stigbergets Trouble Sleep Imperial Stout

Stigbergetsin kahvilla ryyditettyä Imperial Stoutia Haaparannan rajatuontina. Mallaspuolelta löytyy Caramalttia, Carafaa, suklaamallasta sekä paahdetumpaakin laatua. 12-prosenttisen paahdepommin täydentää göteborgilaisen Kafferävenin paahtelema nicaragualaisperäinen kahvi.

Odotukset ovat aina korkealla kahvilla terästettyjen stouttien kohdalla, mutta tällä kertaa vetäjän käteen tuntui jäävän se kuuluisa luu. Paljon runsaita makuja keitoksesta kyllä löytyy, mutta yhteensitova komponentti jää puuttumaan lähes kokonaan. Osasyynä tasapainottomuuteen on suutuntuman ohuus, sillä kyllähän tämänkaltainen juoma kaipaisi soljuvaa pyöreyttä muhkeiden sävyjensä tueksi.


Stigbergets Trouble Sleep Imperial Stout

Musta, hyvin nopeasti katoavan vaahdon nostava olut. Tuoksussa vahvaa kahvisuutta ja paahtomallasta. Hieman nokeakin.

Maku on voimakas, mutta samaan aikaan jännän hervoton. Kahvinen paahteisuus on hyvin tummapiirteistä, paahtomaltaisuudelta tukea saavaa. Taustalla salmiakkia ja alkoholia, myös nokisuutta nousee esiin. Jälkimakua luonnehtisin osin jopa turpeiseksi tai vastaavaksi. Paljon hyvää, mutta kaipaisi jotain yhteensitovaa komponenttia. Sekä pyöreyttä, jota ei nyt ole matkassa juuri lainkaan. Yllättävänkin ohkainen tuntuma jää selvästi alakynteen runsaiden makujen edessä. Melko kehnoahan tämä on.

Pisteet: 28/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti