torstai 11. huhtikuuta 2024

Spessart Brauerei Räuberchen GoldSpecht Märzen

Spessart Brauerei Räuberchen GoldSpecht Märzen

Mainin mutkassa melko lähellä Wurtzburgia sijaitsevan Kreuzwertheimin panimoylpeys Spessart on itselleni uusi tuttavuus. Jokihan toimii Baijerin ja Baden-Württembergin rajalinjana, jonka pohjoispuolella Spessart vaikuttaa. Baijerilaismenoa on siis tarjolla. 

Panimon sijoilta löytyy kirjauksia oluttoiminnasta jo vuodelta 1741, mutta virallisemmin mallasjuomatehtaan perustamisvuodeksi tunnustetaan 1887. Nimensä panimo lainaa kaupunkiin rajautuvalta Spessartin luonnonpuistolta. Spessart taasen juontaa juurensa saksan tikkaa tarkoittavasta sanasta spechtshardt.

Hitusen ajasta jälkeen jääneen etikettikuvituksen takaa löytyy varsin suunmukaista Märzeniä. GoldSpech viittaa Pohjois-Amerikassa asustelevaan kultatikkaan, mikä on ehkä hienoisen erikoinen valinta melko perinteisen linjan germaanipanimolle. Ehkä tässä on haettu jotain viittausta linturikkaan Spessartin metsikön tikkaserkkuihin…

Spessart Brauerei Räuberchen GoldSpecht Märzen

Vaaleanlainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksussa kukkea yrttisyyttä pehmeähkön, mutta kepeän maltaisuuden yllä.

Maku on erittäin hieno. Vaalea mallasrunko on oiva esimerkki kepeästä, mutta pehmyestä kombinaatiosta. Ylle asettuva kukkean yrttinen humalointi on hillityn aromaattista ja lopussa keskirunsaasti purevanlaista. Hyvin miellyttävää lagermenoa.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti