maanantai 2. syyskuuta 2024

Takatalo & Tompuri Kaski Savubock

Takatalo & Tompuri Kaski Savubock

Takatalo & Tompurin Kaski Savubock oli Suomen Paras Olut™ vuosimallia 2022. Nyt tämä 6,5-prosenttinen olut on päässyt laajempaan levitykseen kaupparajan noston myötä ja etsiytyi sitä myöten myös allekirjoittaneen lasiin. Ja hyvä näin, savuoluethan kiinnostavat aina. 

Virolahtelaisen panimon tuotantolinja nojaa vahvasti perusvarmoihin makuihin sekä miellyttäviin savuoluisiin. Sanomattakin selvää, että mainio Savubock jatkaa vahvaa linjaa.

Tarttui riihen tuoksu savuinen, tuoksu savun maltaisen. Vilja orsille nostettiin, riihessä sato lepällä kuivattiin. Mailta esi-isien, lainassa vuosisatojen, isäntä ohran nostaa ja maltaaksi muuttaa.

Takatalo & Tompuri Kaski Savubock

Punakka, kevyen ruskea olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on keskirunsas, odotuksia miedompi. Palvisavua, kevyttä tervaa ja siihen nivoutuvaa mausteisuutta.

Maku on melko runsas, palvisavuinen ja taustaltaan tervainen. Maltaassa on myös vaaleaa, raikasta sointia, mikä tekee kokonaisuudelle aika hyvää. Kevyttä mausteisuutta, lopussa yrttisyyttä. Savu ja terva kuitenkin hallitsevat. Jälkimaun savuisuus on myös hieman nuotiomaista. Oikein tunnelmallinen olut.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti