torstai 19. syyskuuta 2024

Mahrs Heller Bock & Weisser Bock

Mahrs Heller Bock

Nappasin jo hieman aiemmin sumukaljojen sekaan parit mahrsilaiset Kihoskhin verkkopuodista. Vaaleapiirteinen Heller Bock täydentää panimon solidista linjasta mielikuviin piirtynyttä käsitystä germaanisten makujen tasalaatuisena tekijänä. Hallertaun humalin (Herkules ja Hersbrucker) ryyditetty laatutuote alusta loppuun.

Tummanpuhuvan Weizenbockin äärellä tulikin sitten todettua Mahrsinkin kuolevaisuus. Makumaailmassa on paljon tuttuja, tyyliin kuuluvia elementtejä, mutta sikunainen viinaisuus puskee lopulta kaiken oli. Aika erilainen elämys, mitä odotin saati jälkikäteen www:stä lueskelin. Välillä näemmä näinkin.

Mahrs Heller Bock

Heller Bock / 6,8%

Mahrs Bräu, Bamberg, Saksa

Vaaleaa on, hieman utuistakin. Tuoksussa pyöreyttä, hieman maltaan makeuttakin. Vaaleaa leipäisyyttä, yrttisyyttä ja hentoa hedelmää.

Maku on runsas ja hieman soljuva. Pehmeää, vaalean leipämäistä ja hieman hunajaista. Ei silti mitenkään makeaa. Lopussa yrttistä katkeroa, mutta matkassa on myös pientä pihkeyttä ja mausteisuutta pikantteina vivahteina. Isossa kuvassa kuitenkin vaalean maltaista, runsasmakuista menoa yrttisellä puraisulla. Toimii kyllä.

Pisteet: 36/50

Mahrs Weisser Bock

Weizenbock / 7,2%

Mahrs Bräu, Bamberg, Saksa

Tummanruskea, kevyen punakka vehnänen. Tuoksussa kypsää kuivaluumuisuutta, mausteisuutta sekä kevyen sikunainen katku.

Maku on hieman hervoton ja myös alkoholin maku puskee läpi. Hyvin yllättävää. Tummaa, kypsää hedelmää, kevyttä suklaata ja mausteisuutta löytyy toki myös, muttei tätä edemmäs tee mieli juoda. Kehnossa kunnossahan tämä on…

Ei arvosanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti