tiistai 3. syyskuuta 2024

Jester King SPON 2022

Jester King SPON 2022

Köpiksen lomareissulta ei montaa olutta tullut raahattua kotiin saakka, mutta pari putelia oli ns. pakko napata matkaan Kihoskhin hengästyttävän kiehtovasta olutkellarista. Jenkkipanimo Jester Kingin SPON vaikutti sen verran kiinnostavalta, että raaskin ottaa sen mukaani kanniskeltavaksi. Tästä päätöksestä olikin mukava taputella itseään olalle, kun maiston hetki koitti.

Spontaanikäynyt SPON on sekoitus kolmen eri vuosikerran oluita. Texasilaisten lambic näet rakentuu eri mittaisia ajanjaksoja tammitynnyreissä viettäneistä wild aleista, joista on sekoiteltu suloinen SPON-pulloon suljettu soppa. SPON 2022 sisältää nektareita vuosilta 2019, 2021 ja 2021. Erittäin tyylikäs ja vivahteikas kokonaisuus.

Vuoden 2022 SPON oli järjestyksessään Jester Kingin seitsemäs "kolmen vuoden blendi". Panimon koelschip-ohjelma on startannut jo vuoden 2013 puolella, mutta tämä taisi olla vasta ensimmäinen tuon ohjelman kautta maailmalle lähtenyt tuote kohdallani. SPON:ien lisäksi villejä makuja on tehtailtu toki paljon muitakin... Kannattanee siis tutustua, mikäli vain vastaan tulee.

Jester King SPON 2022

Oranssinen keltainen, samea olut lasin reunoille kiertyvällä, hennolla vaahtorenkaalla. Tuoksu on melko mieto, mutta miellyttävä. Vaaleaa vingretteä, viheromenaa ja yrttisyyttä. Vastapainoksi löytyy myös pyöreää tuntumaa maltaan puolelta.

Maku on mainio. Melko runsaspiirteinen makumaailma tarjoilee pehmeää, tammista ja hieman vaniljaista kumua. Ylle nousee monipuolista, syväulotteista viinietikkaisuutta, tallia ja viheromenaa. Sitruksista pirskahtelevuutta, valkoviinimäisiä piirteitä. Hyvin kuiva, kirpeä ja vivahteikas. Erittäin hyvää.

Pisteet: 42/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti