sunnuntai 29. syyskuuta 2024

Löwenbräu Oktoberfestbier

Löwenbräu Oktoberfestbier

Löwenbräun panos jokasyksyiseen oktoberfesthuumaan näkyy saaneen uutta kuosia päälleen. Saattoi olla jo viime vuonna, en ole varma. Jäin itseasiassa miettimään, onko tätä festijuomaa tullut itse aikaisemmin edes maistettua.

Isossa kuvassa melko pienillä eroillahan nämä teeman oluet tuppaavat olemaan varusteltuja. Joissain sointi on vähän turhan kolkko omaan makuun, mutta pääosin tarjokkaat ovat varsin mutkatonta ja menevää nautittavaa.

Näin etänä nautitulla Oktoberfestillä on omissa kirjoissani enemmänkin siirtymäkauden virka ennen tummempien bockien ja muiden ruskaherkkujen valtaannousua. Tähänkin mielikuvaan vahvempivartiset laatulagerit sopivat oikein hyvin. Löwenbräun esitys on odotetusti varsin suunmukainen ja konstailemattoman tasapainoinen.

Löwenbräu Oktoberfestbier

Kullankeltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa vaaleaa mallasta pienellä makeudella. Hunajaisuutta jopa, myös hentoa hedelmää ja yrttisyyttä.

Maku on hyvä, hieman kärkäs tosin. Vaaleaa mallasta, kevyttä keksisyyttä ja ehkä hunajaisuuttakin. Lopussa yrttistä purentaa, muutoin myös aavistus hedelmää. Ihan mukavaahan tämä on.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti