tiistai 10. syyskuuta 2024

Himo Ajojahti

Himo Ajojahti

  • Tyyli: Farhouse Ale
  • Alk.%: 7,0
  • Panimot: Panimo Himo, Bierkkala, Suomi

Himon Ajojahti kiinnosteli paitsi etikettinsä, myös harmillisen harvoin vastaan tulevan tyylinsä puolesta siinä määrin paljon, että valtuutin HopHuntersin Joonan nappaamaan purkillisen matkaansa. Oluen nimi viittaa etikettikuvituksensa vahvasti tukemana David Morrellin Ajojahti -trilleriin (1972), johon Rambo-elokuvien ensimmäinen osa, Taistelija, pohjautuu.

Se, mikä oluessa myös kiinnosti oli tosiaan sen tyylisuuntaus. Jenkki- ja belgimenoa yhdisteleviä Farmhouse Aleja ei tänäpäivänä kamalasti vastaan tule. Onneksemme Himo tarttui tätä härkää sarvista ja teki sen vielä varsin tyylikkäästi. Hiivana toimii Belle Saison, humalpariksi on valikoitu Taluksen ja Huell Melonin yhteenliittymä. Lopputulos on erittäin suunmukainen eli näitähän voisi tehdä vähän useamminkin.

Himo Ajojahti

Utuinen, vaaleankeltainen olut valkoisella vaahdolla. Tuoksussa vaaleaa hedelmää, sitrusta, havua, mausteisuutta ja kukkaisuutta. Kuivahko, olkisuuttakin. Aromia mukavasti, pirskahtelevaakin otetta on.

Maku on oivallinen. Vehreää kukkaisuutta, hyvä annos verigreippisyyttä, kevyemmin aprikoosia ja muuta, vaaleapiirtoista hedelmäisyyttä. Lopussa kuivaa mausteisuutta, jälkimakuun nousee hieman kookostakin. Yleisilme on kuivanlainen, pirskahteleva ja aromaattinen. Erittäin hyvä.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti