keskiviikko 11. syyskuuta 2024

Keisari Strong NEIPA

Keisari Strong NEIPA

Keisari Strong NEIPA taisi olla ensimmäisiä ”uuden lain mukaisia” oluita, jotka iskeytyivät kesällä kauppojen hyllyille. Jännä Strong-etuliite lienee enemmälti tuulipukumaistelijoita keskikaljaisuutta ryhdikkäämmästä vitamiiniprosentista varoittava tehokeino, jolla ei itse oluttyylin kanssa ole suurempaa tekemistä. Oluthan on vahvuudeltaan vain 6,5% eli perusneipan optimimitoissa tuolta osin liikutaan. En menetä tämän vuoksi yöuniani.

Oluen tehokeinoiksi on valittu Citra- ja Sultana-lajikkeet, jotka jylläävät lähinnä aromipuolella. Katkeruusmittari nousee maltilliseen 20 EBU:un. Itse olut on NEIPAksi aika kirkas ja makumaailmaltaan melko kevytrakenteinen oluttyylin odotusarvoihin nähden. Peruspalikat toki varsin hyvänmakuisia, mutta voimakkuuttahan tämä makukirjon ja -syvyyden puolelle kaipaisi.


Keisari Strong NEIPA

Vaaleaa, hieman utuista olutta valkoisella vaahdolla. Tuoksu on pehmeän trooppinen, mutta myös hieman mieto. Aprikoosia, mangoa ja sitrusta löytyy kuitenkin ihan mukavasti.

Maku on kypsän trooppinen. Ananasta, mangoa, aprikoosia ynnä muita. Sitrusta toki, ehkä kevyttä havuakin. NEIPAksi aika "kirkas" maku, runsautta ja syvyyttä soisi siis lisää.

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti