torstai 13. syyskuuta 2018

Olvi Hi-Hop Mild IPA

 • Tyyli: Session IPA
 • Alk.%: 2,5
 • Panimo: Olvi, Iisalmi, Suomi
Se tuli kuin faksi Jäätteenmäelle: pyytämättä ja yllättäen. Olvin syysuutuudet pääsivät tosiaan yllättämään, sillä en muista missään kahden uutuusoluen mainosta tai muutakaan infoa nähneeni. Siinä ne kuitenkin kotiovella muutama päivä sitten odottivat, mutta eihän se haittaa.

Paketista paljastui tämän nousussa olevaa low ABV IPA –linjaa kosiskelevan Hi-Hop Mild IPAn lisäksi mielenkiintoinen lagertuote eli Sandels-perheeseen uutena liittyvä PIls. Hyvää Pilssiä ei kauppavalikoimista ihan mahdottomia määriä löydy (ainakaan nimikemäärässä mitattuna), joten toivotaan että sotamarsalkan joukoista löytyisi nyt vahvistusta tähän rintamaan. Ensin kuitenkin testattiin kaksikosta se kevyempi, vain 2,5-prosenttinen IPA-sarjan tuotos.

Panimo on itse määritellyt Hi-Hopin termillä ultra-low session IPA, jota tuotteen nimen Mild IPA –lopetus myös tukee. Vaalea ja kevyt olut lasketaan vahvuuden puolesta elintarvikkeeksi ja sitä saa lähikaupasta matkaan vielä kello yhdeksänkin jälkeen. Siinä suhteessa varsin näppärä veto, koska ennakko-oletuksena on melko vahva saunaolutpotentiaali. Omani testasin syyssateessa otsalampun valossa juostun metsälenkin jälkeen…

Iisalmi guide to hoppines pitää sisällään Amarilloa, Crystallia ja saksalaista Euro-Cascadea, EBUja löytyy 40:n yksikön verran ja tuote on sekä suodattamaton, pastöroimaton ja täysmaltainen.

Hyvin vaalea, kauniin ja riittoisan vaahdon alle asettuva olut. Tuoksu on mieto ja raikas. Sitrusvetoista hedelmää, kevyttä ruohoa ja ohutta, vaaleaa mallasta.

Makukin on alkuun mieto, mutta sitrus parantaa asemiaan loppua kohden mentäessä. Sieltä löytyy myös pientä pahvisuutta, mikä vie parhaan terän muutoin kepeän raikkaasta janojuomasta. Ei pahasti, mutta kyllä sen huomaa. Muutoin tarjolla on hentoa, vaaleaa hedelmää, ehkä vienoa yrttiäkin. Sitrus ja lopun greipinkuorisuus ovat kuitenkin ne päävärit.

Kepeä, pirteä, raikas mutta myös vähän pahvinen. Ilman pahvia olisi erittäinkin pätevä tuote kategoriassaan.

Pisteet: 28/50

3 kommenttia:

 1. Kyllä!

  Nappasin itse mukaani Iisalmen turkoosin ipan iltakauppareissulla, koska tajusin heti sen kuopuksisen aseman Olvi-perheessä. Kansa maisteli ja kansa taisteli. Arvelen, että olut on kehitetty, koska ipat ovat ehkä vähän liian "teräksisiä" monesti, kun niissä on paljon sekä alkoholia että humalaa (eivät ole sama asia, maallikoille tiedoksi). Sanoisin, että tämä turkoosi ipa tulee erityistarkoitukseen: runsaasti kipattavaksi aamuyön tunteina, kun on tarkoitus päivittää ja kommentoida fb-feediä, ilman että homma karkaa kiville liian kärjekkäiden järjettömyyksien vuoksi, joita saattaisi suoltaa normilagerin voimin. Aamuyö-olueksi siis priima, jos ei halua olla kännissä yöllä eikä krapulassa aamulla.

  Pisteitä: 40/50.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli kyllä aika tyhjentävä tiivistys. I salute you! :)

   Poista
  2. Hienoa, että mietoihin oluisiin tulee vaihtoehtoja perinteisten ykköslapparin lisäksi :)
   Itse pidin tästä oluesta, toki mieto abv maistuu maussa tai on siis maistumatta mutta oikein hyvin toimi saunan jälkeen.

   Poista