lauantai 15. syyskuuta 2018

Founders Breakfast Stout

Founders Breakfast Stout
Tämä kulttiaamiainen oli jostain syystä jäänyt itseltäni vielä maistamatta, joten asia vaati toimenpiteitä. Sen verran vastuuntuntoinen kaveri kuitenkin olen, että hankkinut oluen alkuperäisetiköityä versiota, jonka kyljestä löytyy yleistä paheksuntaa aiheuttanut piltin kuva aamumurokulhon ääreltä. Muksussa sinällään ei tietty mitään pahaa ole, mutta kuva yhdistettynä olueen on saanut pipoja yllättävänkin kireälle (mm. New Hampshire ja Ruotsi), eikä tuotetta esim. Suomen markkinoille sellaisena kannata edes yrittää tuoda. Siksipä Founders Breakfast Stouttini etiketissä onkin vain siveellinen puurokulho, koska #vastuullisuus.

Michiganilaispanimon tekemiset ovat yleensä toimineet vallan mainiosti, eikä se tälläkään kertaa pettänyt. Olut ei aivan yleisen hypen asettamaa rimakorkeutta kuitenkaan hätyyttele, mutta arvokisaraja ylittyy melko rennolla suorituksella. Kahdella kahvilaadulla ja suklaalla ryyditetty, paahteinen aamiaisstoutti toimii lajissaan kauniisti ja puhuttelee mukavasti kaltaisani kahvioluiden ystävää. Taattua laatua, joskaan ei aivan maagisinta menoa kumminkaan.

Founders Breakfast Stout
Musta, hitaasti liikkuva ja ruskean vaahdon nostattava olut. Tuoksu on hyvin kahvinen, tumman suklainen ja kevyemmin paahtuneen maltainen. Mokkaa, pehmeyttä, mutta pääasiassa hieman kuivempaa menoa.

Maku on niinikään kahvintäyteinen, jopa tuoksua korostetummin. Suklaa on tummaa, hivenen kitkerää ja kuivaa, mutta mukana on myös mokkapalaista muhevuuttakin. Kahvisen olemuksen myötä suutuntuma on melko kevyt, korkeintaan keskirunsas plus. Se ei sinällään haittaa, vaikka runsaampaakin voisi olla. Jälkimaku on kahvipapuinen, suklainen ja kevyen salmiakkinen. Aika runsas vire suuhun jää... Siitä pidän.

Kokonaisuutena varsin mukava kahviolut, jolta hypen perusteella kuitenkin odotin enemmän. Erittäin hyvä, muttei maaginen. Usein se riittää hyvin, kunhan on kahvia.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti