torstai 6. syyskuuta 2018

Vehniän Kuiva ja Hölmöilevä Omenasiideri (2017)


Vehniän Kuiva ja Hölmöilevä Omenasiideri (2017)

Onhan Vehniällä tehty muutakin kuin sahtia. Nimittäin siideriä! Vehniän Kuiva ja Hölmöilevä Omenasiideri on aito paikallistuote, jonka raaka-aineet on pihistetty Mikon äiteen puutarhasta. 4,7-prosenttinen siideri on laitettu aluille viime syksynä, aikana ennen alkoholilain muutosta, minkä voi vahvuudestakin päätellä. Ei sillä, että tätä kauppoihin olisi tarkoitus ollut tarjota, mutta olipahan hauska sattuma kumminkin.

Uuttakin erää on kuuleman mukaan suunnitelmissa, mikäli satoa vain riittävästi tulee. Tämä ensieräkin vaikuttaa varsin onnistuneelta tapaukselta ja minusta on hienoa, että juoma on tehty alusta lähtien rehdillä tavalla eli hitaasti talven yli kypsytellen.

Vehniän Kuiva ja Hölmöilevä Omenasiideri (2017)
Hivenen samea, vaaleankeltainen ja hitusen sihisevä siideri. Miedossa tuoksussa punaposkista omenaa, syksyistä maalaisfiilistä ja hiivaa. Pehmeä, mutta tosiaan aika kevyt.

Maku on runsaampi, muttei voimakas. Punakkaa kaneliomenaa, aika mehukasta ja vähähappoista viheromenaa myös. Hiivaa, pientä liuottimen tuntua. Helposti juotava ja ihan hyvänmakuinen siideri. Kotikutoinen toki ja aika maanläheinenkin, mutta juotavuudeltaan hyvällä tasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti