maanantai 10. syyskuuta 2018

Dupont Avec les Bons Voeux

Dupont Avec les Bons Voeux
  • Tyyli: Abbey Tripel
  • Alk.%: 9,2
  • Panimo: Brasserie Dupont, Tourpes-Leuze, Belgia

Terveisä Dupontin mainion les-pöns-vöksin ääreltä! Maailmankuulun Saison Dupontin jyhkeämpi seurakuntalainen tuli markkinoille ensikerran vuoden 1970 lopulla. Tai ei oikeastaan markkinoille, vaan sitä jaettiin panimon uskollisille ja ansioituneille asiakkaille etukäteisjoululahjana – Bons Voex eli with best wishes

Lahjusolut sai osakseen valtaisia kehuja, joten siitä päätettiin tehdä ihan kaupallinen tuote. Alkuun tuotantomäärät pysyivät pieninä ja kuukausittaiset erät varattiin loppuun jo hyvissä ajoin. Nykyisin kapasiteetti riittää sammuttamaan verkko-ostelijoidenkin janon ja tästä on tullut itsellekin yksi vakiohankinta panimon aina niin mainion Saisonin ja parin muun perusvarman belgin rinnalle. Vöyksiä voi panimon ja harrastajien mukaan myös kypsytellä hyvillä mielin, mutta itselläni varastoon hankitut muutamat pullot eivät yleensä vuotta-kahta pidempään ole ehtineet vanheta. Loistotuote nääs, ei malta kypsytellä!

Dupont Avec les Bons Voeux
Oljenkeltainen, kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu viettelee. Viljava, vaalea maltaisuus petaa hyvän pohjan kevyelle, vaalealle hedelmäisyydelle, jota löytyy ilmasta runsain mitoin. Kevyellä meinaan kesäisen ilmavaa ja aromaattista olomuotoa, en tällä kertaa suinkaan volyymiä. Pippurimausteisuutta, korianteriin viittaavaa yrttisyyttä.

Eikä maku jää tuoksulle kakkoseksi. Aromaattinen, sopivasti humaloitu, ryhdikäs mutta pirteä. Kukkaisuutta, vaalean raikasta hedelmäesterisyyttä, korianterista yrttisyyttä ja kepeäluonteista sitrusta. Lopussa yrttisen sitruksista purevuutta, siihen kietoutuvaa, varsin voimaisaa pippurimausteisuutta ja kukanvartista tuoreutta. Sitrustakin, taas. Ja lämpöä kokonaisuuden ollessa runsaudessaan huolimatta kevythenkinen ja maittavan kesäinen. Kerrassaan hieno juoma.

Laatuluokan belgi.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti