keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Sandels Pils

Sandels Pils
  • Tyyli: Pilsener
  • Alk.%: 4,8
  • Panimo: Olvi, Iisalmi, Suomi
Olvin uusi kevyt-IPA tuli jo aiemmin todettua potentiaaliseksi, harmillisen sivumaun ensimaistolla vesittämäksi uutuudeksi ja siinä samassa sivuttiin hieman myös tätä panimon toista uutuutta. Tiedotteessa viitattiin kuluttajatutkimuksen paljastamaan ”perusoluttyylikaipuuseen”, jonka mukaan mm. Dunkel, Alt, Kölsch ja Pils saavat kannatusta kuluttajilta. Tähän on helppo yhtyä ja uuden Sandels Pilsin myötä toivon salaa, että myös muut mainitut oluttyylit purkitettaisiin joskus tulevaisuudessa - ja ennen kaikkea niiden hienoutta korostavan maistuvalla tavalla. Taidolla ja tahdikkuudella.

Sandels Pils on täysmaltainen, vanhaa kaupparajaa pilkkanaan pitävä (4,8%) olut, jonka katkeroainepitoisuus nousee aika mukavalle tasolle eli 40 EBUun. Se on aika paljon enemmän kuin salkutetussa ”normi-Sandelsissa” (15 EBU). Ihan näppärä kokonaisuus.

Sandels Pils
Vaalea, kauniin vaahdon nostava olut. Tuoksussa tuoretta ruohoa, vienoa voimaisuutta ja vaalean heinikkoista mallasta. Toimiva paketti, ehkä hivenen makea. Ei pahasti kumminkaan.

Maku on aika kiva. Ruohoa, voimaisuutta ja vaaleaa mallasta hivenen paahtoleipäisenä ja osin viljavana. Mukana on tuoksun tavoin vähäistä makeutta, mikä ehkä pidemmän päälle voipi tökkiä. Lopetus on mukavan katkera, jälkimaku kukanvartisen kitkerä ja pitkä.

Kokonaisuutena yllättävän jämäkkä vaikka suht kepeä onkin. Ei siis se freesein ja raikkain lajiedustaja ehkä, mutta makua toisaalta riittää, mikä on aika kivakin juttu. Kyllä tämä testata kannattaa ja uskallan väittää, että osuu omaankin ostoskoriin vielä useamman kerran. Olisi vain saanut tulla markkinoille vähän aiemmin... Kesällä nimittäin.

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti