maanantai 3. syyskuuta 2018

Weihenstephaner x Sierra Nevada Braupakt

Weihenstephaner x Sierra Nevada Braupakt

After workille ehtii nykyään todella harvoin ja kun sinne sitten vihdoin itsensä kampeaa, on valinnan vaikeus tavattoman suuri. Kuinka tällaisen harvinaislaatuisen hetken parhaiten hyödyntäisi? Harry¨sin hanarivistöllä oli hallussaan vastaus visaiseen kysymykseen: Braupakt.

Ikiaikaisella varmuudella mestaroiva Weihenstephaner löi viisaat päänsä yhteen jenkkipanimo Sierra Nevadan kanssa ja valmisti vakuuttuvan kuuloisan – ja makuisen – vehnäoluen iloksemme. Keväällä tämä kai jo ensikerran julkistettiin, mutta omaan lasiin olut etsiytyi vasta nyt.

Ei Braupaktissa sinällään mitään uutta tai ihmeellistä ole, jollei Sierra Nevada –kytköksen mukana tulleita jenkkihumalia lasketa. Minnekään tapviitosen sfääreihin humalailoittelussa ei kuitenkaan sukelleta, vaikka aika aromirikasta menoa tarjolla onkin. Jotenkin tämä kokonaisuus vain lunastaa kaikki ne sille ladatut odotukset ja vaateet, eikä tästä hefe oikeastaan paljoa voi parantua. Braupakt on tosiaan kuusiprosenttinen Hefeweizen, joka on humaloitu niin Hallertauer Traditionilla kuin Amarillolla ja Chinookillakin...

Weihenstephaner x Sierra Nevada Braupakt
Samea, NEIPA-trendiin ulkonäöltää helposti samaistuva vehnänen kestävällä ja kauniilla vaahdolla kruunattuna. Tuoksusta esiin nouseva hedelmäinen aromaattisuus on varsin mehukasta ja yllättää, vaikken peruskirjan Hefeä varsinaisesti odottanutkaan. Aprikoosia, sitrusta ja persikkaa löytyy mukavasti, mutta alta voi poimia myös vaalean, varmaotteisen mutta kuohkeana esiintyvän vehnärungon mausteine päivineen.

Olut sulaa suuhun. Ei mitään TAP5:n kaltaista ylitsevuotavaa tykittelyä, mutta varsin aromirikasta ja tuoreen iskevää menoa kumminkin. Sitrus, aprikoosi, persikka ja passion soljuvat voimakkaina banaanivibaisen, vaalean ja pehmeän rungon päällä. Lopun kohtalainen katkeruus ja siihen yhtyvä, menoa kuivattava hiivan mausteisuus antavat oluelle viimeisen silauksen ja kyllähän tässä toista erää alkaa mieli väkisinkin tekemään. Jälkimaku on näiden kaikkien palasten tasapainoista harmoniaa täynnä, pienellä greippisyydellä terästettynä jopa.

Nyt on kunnollista.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti