tiistai 4. syyskuuta 2018

Tucher Urfränkisch Dunkel

Tucher Urfränkisch Dunkel
  Dr. Oetkerin konsernoiman panimon tummasävyinen Dunkel on kuulunut Alkon valikoimiin jo hyvän aikaa ja tulipa se viime kesänä jo kertaalleen maisteltuakin. Jostain syystä olut pääsi kuitenkin unohtumaan, liekö jäi saman panimon äärimmäisen toimivan Sebaldus-vehnän varjoon tai jotain?

  Uuden kesän koitettua oli kuitenkin taas aika palautella mieliin, että millaisesta oluesta lopulta olikaan kymysys… Hyvästäpä tietenkin, kuten näillä saksalaisilla usein tapaa olla. Vaikka Tucher pieni osa suurta elintarvikejätti onkin, ei sen tekemisissä tunnu olevan valittamisen sijaa. Sama linjahan pätee monen muunkin osana isompaa kokonaisuutta toimivan perusgermaanioluita valmistavan panimon kohdalla. Priima on priimaa ja tuotteet kunnossa. Tätäkin juo hyvin mielellään…

  Tucher Urfränkisch Dunkel
  Pähkinänruskea, punertava lager komealla vaahdolla. Tuoksussa on hyvä annos tummahkoa mallasleipäisyyttä sekä tummaa ja kuivaa hedelmää luumun vivahtein. Mukana on myös mallasleivän kuoreen sivelty siirappisuutta sekö kivaa mausteisuutta, joka toimii hyvin yhteen kevyehkön yrttisyyden kanssa. Hyvä, peruslinjoilla kulkeva dunkkeli.

  Maultaan oikein hyvä. Se on tuoksua runsaampi ja syvempi, mutta myös vahvuuttaan selvästi runsaampi. Mallasleipäisyys on mukavan tummanpuhuvaa, pinnaltaan siirappivaleltua ja kevyen suklaisuudenkin verhoamaa - luumuinen, tumma hedelmäisyys on rauhallisuutta henkivää. Yrttinen purenta nousee esiin loppupuolella ja saa seurakseen mausteista kuivuutta. Tuntumaltaan olut on odotetun keskirunsas, mutta riittävän tuntuinen suhteessa suht syvään makumaailmaan. Varsin oivallinen tasapaino.

  Laadukas ja tasapainoinen Dunkel, josta ei moittimisen sijaa oikeastaan löydä. Vuodeksi tämä tosiaan jo itseltäni unohtui, mutta jälleennäkeminen oli mieluisa.

  Pisteet: 35/50

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti